Σουλτς: Δεν μας εντυπωσιάζουν οι απειλές Ερντογάν - Να εκπληρώσει στο 100% τις προϋποθέσεις

Σουλτς: Δεν μας εντυπωσιάζουν οι απειλές Ερντογάν - Να εκπληρώσει στο 100% τις προϋποθέσεις

Ιδιαίτερα επικριτικός, για τη ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τη στάση που κρατά η Τουρκία, εμφανίστηκε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατηγόρησε την Αγκυρα ότι αθέτησε τον λόγο της, σε ό,τι αφορά την αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου, μία από τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Ακόμη, σχολίασε τις απειλές Ερντογάν, περί «παγώματος» της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Οι απειλές δεν αποτελούν το κατάλληλο μέσο στην πολιτική. Δεν θα εντυπωσιάσουν τους Ευρωπαίους, το αντίθετο. Θα παραμείνουμε σταθεροί στο να εκπληρωθούν 100% και οι 72 προϋποθέσεις για να χορηγηθεί βίζα. Δεν θα υπάρξει καμιά ταλάντευση», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και τόνισε ότι «τα σχετικά νομοσχέδια της Κομισιόν θα προωθηθούν στην αρμόδια νομική επιτροπή, μόνον όταν η Αγκυρα θα έχει τροποποιήσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο».

Η ΕΕ, τόνισε ο Σουλτς μιλώντας στην Die Welt, περιμένει σαφείς βελτιώσεις από την Αγκυρα και σε ό,τι αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων.

«Οι συζητήσεις πρέπει να αρχίσουν άμεσα στο τουρκικό κοινοβούλιο. Αν δεν συμβεί αυτό τότε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν θα μπορέσουν να τηρήσουν τον οδικό χάρτη. Διαφορετικά δεν βλέπω πώς μπορεί να χορηγηθεί βίζα στους Τούρκους πολίτες τον Οκτώβριο», τόνισε στη γερμανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη στην Κύπρο: Θα συναντηθεί με ΠτΔ - Το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη στην Κύπρο: Θα συναντηθεί με ΠτΔ - Το πρόγραμμα

Την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία.  Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη επίσημη διμερή επίσκεψη Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβεβαιώνει, με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο, το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE