Ερντογάν: «Μια σχολή στην Γερμανία επιδιώκει επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας»

Ερντογάν: «Μια σχολή στην Γερμανία επιδιώκει επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας»

Η απόφαση του Γερμανικού κοινοβουλίου για την γενοκτονία των Αρμενίων «δεν έχει καμιά αξία», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια σχολή στην Γερμανία «που επιδιώκει επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας».

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως η Άγκυρα δεν θα κινηθεί με θυμό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από το Ναϊρόμπι της Κένυας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πρώτα πρέπει να κάνουν τις αναγκαίες αξιολογήσεις πριν αποφασίσουν για τα βήματα που θα γίνουν εναντίον της Γερμανίας. «Δεν αρμόζει σε μας να κινηθούμε με θυμό και να καταλήξουμε με ζημιές», ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Γερμανίας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι είναι νωρίς να συζητηθούν αυτά. Ανέφερε ωστόσο πως είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι κατά την ψηφοφορία, υπήρξε μια ψήφος εναντίον και μία αποχή αλλά και πολλοί που δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πέρσι είχαν περάσει 100 χρόνια από τα γεγονότα του 1915, όπως ανέφερε, και διερωτήθηκε γιατί τέτοιο ψήφισμα δεν πέρασε πέρσι και πέρασε φέτος. «Αυτό προκαλεί σκέψεις. Πρέπει να ήρθε από τους «σοφούς» μια τέτοια εντολή και έκαναν το βήμα αυτό. Τώρα είμαι περίεργος μετά από τέτοια απόφαση με τι μούτρα θα αντικρίζουν εμένα και τον Πρωθυπουργό μας οι Γερμανοί διοικούντες», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Υποστήριξε ακόμη ότι στην Γερμανία υπάρχει μια σχολή της οποίας η συμπεριφορά τον τελευταίο καιρό σε κάποια θέματα που αφορούν την Τουρκία «δεν είναι αποδεκτή». Όπως είπε, αυτή η σχολή επιδιώκει να γίνουν κάποιες επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι όλα αυτά πρέπει να μελετηθούν καλά.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι λίγες μέρες πριν το ψήφισμα είχε συνομιλήσει μαζί της και του είπε ότι τα έκανε ό,τι μπορούσε. «Είμαι 40 χρόνια στην πολιτική. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος δεν μπορεί να πείσει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Μακάρι να συμμετείχε και να ψήφιζε και η ίδια», ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν οι σχέσεις της Τουρκίας θα επηρεάσουν και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το επεισόδιο έχει σχέση με την Γερμανία και δεν είναι σωστό να συνδέεται με τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ. «Το θέμα της ΕΕ πρέπει να αξιολογείται ξεχωριστά», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE