ΚΟΣΜΟΣ

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό με τους 50 νεκρούς στο Ορλάντο - VIDEO ΜΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό με τους 50 νεκρούς στο Ορλάντο - VIDEO ΜΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την σφαγή 50 ανθρώπων και τον τραυματισμό 53 ακόμη κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα κλάμπ του Ορλάντο, στην Πολιτεία της Φλόριντα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, ο Ομάρ Ματίν ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

«Πηγή στο πρακτορείο Αmaq: Η επίθεση που είχε στόχο ένα νάιτ κλαμπ για ομοφυλόφιους στο Ορλάντο, της Φλόριντας, η οποία άφησε περισσότερους από 100 νεκρούς και τραυματίες πραγαμτοποιήθηκε από μαχητή του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει η ανάληψη ευθύνης.

Ο τραγικός απολογισμός παραπέμπει σε «σφαγή». Με τον αριθμό των θυμάτων, να ανεβαίνει στους 50 και πολλούς τραυματίες να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόκειται για την πλέον μαζική φονική επίθεση από πυροβολισμούς, στην ιστορία των ΗΠΑ.

O ένοπλος είχε ανοίξει πυρ μέσα στην αίθουσα όπου διασκέδαζαν δεκάδες θαμώνες. Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook και αναδημοσίευσε ο Guardian φαίνεται η στιγμή που φτάνουν ασθενοφόρα για να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Ο δράστης τηλεφώνησε στην Αστυνομία

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια πράξη "ισλαμιστικής τρομοκρατίας". "Έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι το πρόσωπο αυτό ενδέχεται να ήταν συμπαθών αυτής της συγκεκριμένης ιδεολογίας, όμως δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά", εξήγησε ο ειδικός πράκτορας Ρον Χάρπερ όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες διασυνδέσεις του δράστη με ακραίους ισλαμιστές.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC NEWS, ο φερόμενος δράστης του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντας τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προτού επιτεθεί εναντίον των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου.

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του, το MSNBC επισήμανε ότι ο Ματίν δήλωσε πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε, μετέδωσε ότι ο Ματίν ήταν γνωστός στο FBI από το 2013. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε ανοίξει φάκελο για τον Ομάρ Ματίν.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top