ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεσηκώθηκαν οι γυναίκες για τις προσλήψεις μόνο αντρών στο στρατό – Η αιχμηρή τοποθέτηση της Επιτρόπου Ισότητας

Ξεσηκώθηκαν οι γυναίκες για τις προσλήψεις μόνο αντρών στο στρατό – Η αιχμηρή τοποθέτηση της Επιτρόπου Ισότητας

Ο χρόνος αλλά και η πρακτική απέδειξαν ότι πλέον δεν υπάρχει διαχωρισμός επαγγελμάτων λόγω φύλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου, ως προς την εξαγγελία για πρόσληψη 3000 ανδρών στην Εθνική Φρουρά.

«Η διάκριση των επαγγελμάτων σε ανδρικά και γυναικεία αντανακλά στερεοτυπικές αντιλήψεις, που είναι βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία μας. Οι διακρίσεις και οι ανισότητες που παρατηρούνται εις βάρος των γυναικών ελάχιστα οφείλονται ή δημιουργούνται από τις βιολογικές διαφορές των δύο φύλων. Πρόκειται για ένα κοινωνικό – οικονομικό – πολιτισμικό πλέγμα αφού η ιστορία απέδειξε ότι οι γυναίκες είναι ισάξιες με τους άνδρες σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας», αναφέρεται.

Η Επίτροπος αναφέρει ότι κατανοεί πως η έλλειψη υποδομών στο στράτευμα δημιουργεί προβλήματα στην ένταξη και των γυναικών στο στρατό, «αλλά αναμένουμε το συντομότερο δυνατό νέα εξαγγελία προσλήψεων, η οποία θα αναφέρεται αυτή τη φορά και σε γυναίκες αιτήτριες».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top