ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον «αέρα» οι Δημοτικές Εκλογές – Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Στον «αέρα» οι Δημοτικές Εκλογές – Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι οι δημοτικές εκλογές οι οποίες είναι καθορισμένες για τον Δεκέμβριο του 2016, θα πραγματοποιηθούν τελικά.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Αν και στη Λεμεσό, όπως πρώτοι γράψαμε στο ThemaOnline, άρχισε ήδη η ονοματολογία με τον κ. Νικολαΐδη να ακούγεται έντονα ως πιθανός υποψήφιος, την ίδια ώρα καλά ενημερωμένες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καθαρή εικόνα.

Διαβάστε επίσης: Πρώην βουλευτής υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού

Παρόλο που η αναβολή παρουσιάζει μειωμένες πιθανότητες, σύμφωνα με την ίδια πηγή το τοπίο παραμένει θολό και αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει εντός Σεπτεμβρίου.

Την δεδομένη στιγμή στο τραπέζι υπάρχουν διάφορα σενάρια, όπως η διεξαγωγή δημοτικών εκλογών κανονικά τον Δεκέμβριο διάρκειας όμως δυόμισι ετών κάτι που δεν βρίσκει ανταπόκριση. Παράλληλα το άλλο πιθανό σενάριο είναι η οριστική τους αναβολή μέχρι το 2019, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.    

Αυτό που σημειώνεται είναι η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η μεταρρύθμιση αφού οι Δήμοι κινδυνεύουν με οικονομική κατάρρευση.  

Εντός Ιουνίου, η Ένωση Δήμων θα έχει συναντήσεις με τα κόμματα ώστε να ξεκαθαρίσει μια και έξω η υπόθεση διεξαγωγής των Δημοτικών Εκλογών η οποία βρίσκεται στον «αέρα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top