Στον «αέρα» οι Δημοτικές Εκλογές – Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Στον «αέρα» οι Δημοτικές Εκλογές – Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι οι δημοτικές εκλογές οι οποίες είναι καθορισμένες για τον Δεκέμβριο του 2016, θα πραγματοποιηθούν τελικά.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Αν και στη Λεμεσό, όπως πρώτοι γράψαμε στο ThemaOnline, άρχισε ήδη η ονοματολογία με τον κ. Νικολαΐδη να ακούγεται έντονα ως πιθανός υποψήφιος, την ίδια ώρα καλά ενημερωμένες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καθαρή εικόνα.

Διαβάστε επίσης: Πρώην βουλευτής υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού

Παρόλο που η αναβολή παρουσιάζει μειωμένες πιθανότητες, σύμφωνα με την ίδια πηγή το τοπίο παραμένει θολό και αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει εντός Σεπτεμβρίου.

Την δεδομένη στιγμή στο τραπέζι υπάρχουν διάφορα σενάρια, όπως η διεξαγωγή δημοτικών εκλογών κανονικά τον Δεκέμβριο διάρκειας όμως δυόμισι ετών κάτι που δεν βρίσκει ανταπόκριση. Παράλληλα το άλλο πιθανό σενάριο είναι η οριστική τους αναβολή μέχρι το 2019, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.    

Αυτό που σημειώνεται είναι η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η μεταρρύθμιση αφού οι Δήμοι κινδυνεύουν με οικονομική κατάρρευση.  

Εντός Ιουνίου, η Ένωση Δήμων θα έχει συναντήσεις με τα κόμματα ώστε να ξεκαθαρίσει μια και έξω η υπόθεση διεξαγωγής των Δημοτικών Εκλογών η οποία βρίσκεται στον «αέρα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Πώς απαντά στην πρόταση του Δρουσιώτη για διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή - Ο βασικός στόχος της συνάντησης με Έρχιουρμαν

ΠτΔ: Πώς απαντά στην πρόταση του Δρουσιώτη για διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή - Ο βασικός στόχος της συνάντησης με Έρχιουρμαν

Στο μήνυμα της επετείου της 1ης Απριλίου, στο Κυπριακό και σε θέματα επικαιρότητας αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE