Ντοναλντ Τραμπ: «Καλύτερα εκτός ΕΕ η Βρετανία»

Ντοναλντ Τραμπ: «Καλύτερα εκτός ΕΕ η Βρετανία»

Η Βρετανία θα ήταν καλύτερα εκτός ΕΕ, δηλώνει στην εφημερίδα Sunday Times ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Βρετανία -συγκεκριμένα τουριστικό θέρετρο που του ανήκει στη Σκωτία- την επομένη του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

«Προσωπικά θα έκλινα υπέρ της εξόδου, για πολλούς λόγους όπως το να έχεις λιγότερη γραφειοκρατία. Αλλά δεν είμαι Βρετανός πολίτης. Είναι απλώς η γνώμη μου», δηλώνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το αμερικανικό προεδρικό αξίωμα.
 
Ο κ. Τραμπ λέει επίσης ότι θα επιδιώξει ως Πρόεδρος των ΗΠΑ να έχει καλές διεθνείς σχέσεις, μεταξύ άλλων και τον Βρετανό Πρωθυπουργό Κάμερον που είχε χαρακτηρίσει τα αντι-μουσουλμανικά σχόλια του αμφιλεγόμενου Αμερικανού μεγιστάνα «διχαστικά, ηλίθια και λανθασμένα».
 
Προσθέτει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και ότι δε θα διστάσει να συνεργαστεί πιο στενά με τη Ρωσία, ενδεχομένως και ως προς την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE