Γ. Εισαγγελέας για Βγενόπουλο: Κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν και κάποιοι άλλοι να κατηγορήσουν

Γ. Εισαγγελέας για Βγενόπουλο: Κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν και κάποιοι άλλοι να κατηγορήσουν

Η εξέλιξη στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου “καταδεικνύει ότι κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν και κάποιοι άλλοι να κατηγορήσουν,” δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες για ορθή απονομή της δικαιοσύνης συνεχίζονται παρά τις αντιξοότητες.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Κουτί της Πανδώρας» η πειθαρχική δίωξη εναντίον της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνης για το χειρισμό της υπόθεσης του Αντρέα Βγενόπουλου και την αρχειοθέτησή της πρακτικά σημαίνει το ξανάνοιγμα της δικογραφίας Βγενόπουλου από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, είχε διατάξει την πειθαρχική έρευνα κατά της κα. Τσατάνη για το χειρισμό της στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου που οδήγησε στην αρχειοθέτησή της. Την έρευνα διεξήγαγε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ασπασία Καρέλλου η οποία, σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, στο πόρισμα της εισηγείται την πειθαρχική δίωξη της κα. Τσατάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η απόφαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου επί της εισήγησης της Αντιπροέδρου αναμένεται σήμερα ή αύριο το αργότερο.

“Η εξέλιξη αυτή στην Ελλάδα καταδεικνύει ότι κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν και κάποιοι άλλοι να κατηγορήσουν, ενώ οι διαδικασίες για ορθή απονομή της δικαιοσύνης και για επικράτηση του κράτους δικαίου, συνεχίζονται παρά τις αντιξοότητες που παρεμβάλλονται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό”, ήταν η δήλωση του κ. Κληρίδη, όταν κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Σε μια εποχή πολιτικής πόλωσης και κοινωνικής δυσαρέσκειας, τα κόμματα προετοιμάζονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών, με πρώτο βήμα, την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους. Μια προσπάθεια καθόλου εύκολη, αφού σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκουν κλειστές πόρτες ακόμα και από μέλη τους, τα οποία αρνούνται να μπουν στη διαδικασία των εκλογικής αναμέτρησης.