Το βίντεο-σοκ για τον πνιγμό των παιδιών που πρέπει να δουν οι γονείς

Το βίντεο-σοκ για τον πνιγμό των παιδιών που πρέπει να δουν οι γονείς

Υπενθυμίζει την ανάγκη για συνεχή επίβλεψη την ώρα του μπάνιου

Η θάλασσα και η πισίνα είναι από τα αγαπημένα «καταφύγια» των παιδιών το καλοκαίρι για παιχνίδι και ανέμελες στιγμές.

Οι βουτιές και το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα που τα παιδιά λατρεύουν τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά είναι κάτι που επιπλέον χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι ανέμελες στιγμές και η ξεγνοιασιά μπορεί να ενέχει σοβαρούς κινδύνους, ενώ το πιο επικίνδυνο βέβαια είναι ο πνιγμός. Ένας από τους βασικούς κανόνες για το κολύμπι των παιδιών είναι να μην έχουν γευματίσει την τελευταία μία με δύο ώρες, ενώ όσο καλό μπάνιο κι αν γνωρίζει ένα παιδί δεν θα πρέπει να μένει χωρίς επιτήρηση.

Αυτό θέλει να δείξει και το παρακάτω βίντεο παραγωγής της οργάνωσης «Abbey’ s hope», οι ιδρυτές της οποίας είναι ένα ζευγάρι που έχασε την κόρη του μετά από ατύχημα σε πισίνα.

Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, έχει σκοπό να δείξει σε όλους τους γονείς ότι το κακό μπορεί να γίνει, όσο κι αν μας φαίνεται απίστευτο. Το κορίτσι που εμφανίζεται στο βίντεο λέει: «Το 88% των παιδικών πνιγμών γίνονται με την παρουσία ενός ενήλικα. Ο μπαμπάς μου νομίζει ότι η μαμά μου με προσέχει ενώ κολυμπάω και εκείνη νομίζει το ίδιο για τον μπαμπά μου. Στην πραγματικότητα, δεν με προσέχει κανείς. Σε ένα λεπτό θα πνιγώ ενώ βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με τους γονείς μου και τους φίλους μου».

Δείτε το…

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων πτητικών μέσων επιχειρούν στην στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών. Στο σημείο έσπευσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. Επί τόπου έχουν μεταβεί και Βουλευτές Λεμεσού. 

BEST OF TOTHEMAONLINE