Λεμεσός: 72χρονος, 58χρονος και ένας γιατρός έστησαν κομπίνα με οικιακές βοηθούς

Λεμεσός: 72χρονος, 58χρονος και ένας γιατρός έστησαν κομπίνα με οικιακές βοηθούς

Η εργοδότηση οικιακών βοηθών τους έθεσε υπό κράτηση.

Στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.

Πρόκειται για 72χρονο και 58χρονο και οι δύο κάτοικοι Λεμεσού, που τελούσαν υπό κράτηση για παρόμοιας φύσης αδικήματα και για 36χρονη κάτοικο Πάφου.

Η σύλληψη των πιο πάνω προσώπων, προέκυψε μετά από μελέτη και αξιολόγηση αριθμού φακέλων, που παραλήφθηκαν στην Αστυνομία από το Αρχείο Πληθυσμού και αφορούν την εργοδότηση αλλοδαπών οικιακών βοηθών στην Κύπρο. Οι φάκελοι αυτοί, είχαν υποβληθεί από γραφείο εξευρέσεως εργασίας, που ανήκει στον 58χρονο. Όπως διαπιστώθηκε, οι φάκελοι περιείχαν ιατρικά πιστοποιητικά, υπογεγραμμένα από συγκεκριμένο γιατρό, σύμφωνα με τα οποία, οι αιτητές, για εργοδότηση οικιακών βοηθών, ήταν πρόσωπα με σοβαρά ιατρικά προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της υπόθεσης, λήφθηκαν καταθέσεις από τους αιτητές, οι οποίοι φέρονται να ανέφεραν ότι δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα υγείας, που αναγράφονται στα πιστοποιητικά και πως ουδέποτε επισκέφθηκαν το ιατρείο του συγκεκριμένου ιατρού.

Από τη συνέχιση των εξετάσεων, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 58χρονου, του 72χρονου και της 36χρονης. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα εξαήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.