ΚΟΣΜΟΣ

Ο αρχηγός του Τουρκικού στρατού εξηγεί πως έπεσε θύμα ομηρίας από τους πραξικοπηματίες

Ο αρχηγός του Τουρκικού στρατού εξηγεί πως έπεσε θύμα ομηρίας από τους πραξικοπηματίες

Πώς οι πραξικοπηματίες τον πήραν όμηρο εξήγησε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλούσι Ακάρ σε ειδική συνάντηση στη Βουλή στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και Ντεβλέτ Μπαχτσελί, η οποία κράτησε 40 λεπτά.

Σύμφωνε με το CNN Turk με την έναρξη του πραξικοπήματος προσπάθησαν να συλλάβουν τους συνεργάτες του, τον ειδικό του σύμβουλο και τον φρουρό του. Πρόταξαν όπλο εναντίον του αρχηγού του στρατού και τότε έγινε μάχη. Γι αυτό και  το μελάνιασμα στον λαιμό του Χουλουσί Ακάρ.

Από την άλλη, το NTV αναφέρει ότι όταν οι πραξικοπηματίες τοποθέτησαν το όπλο στον κρόταφο του Ακάρ του έσφιξαν και μια ζώνη γύρω από τον λαιμό. Ο ειδικός σύμβουλος και το προσωπικό της γραμματείας στήριξε τους πραξικοπηματίες. Του ζήτησαν να υπογράψει ανακοινωθέν πραξικοπήματος λέγοντάς του πως αν υπογράψει η ζωή του δεν θα τεθεί σε κίνδυνο. Μετά τον μετέφεραν με ελικόπτερο στη Βάση Ακιντζί μαζί με τους άλλους στρατηγούς. Τους κράτησαν σε διαφορετικά δωμάτια χωρίς να τους δώσουν ούτε νερό ούτε φαγητό, αλλά ούτε και τους άφησαν να πάνε τουαλέτα. 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top