ΤΟΥΡΚΙΑ: Αγνώριστος απ’ το ξύλο - Πώς κατήντησαν τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας – VIDEO&ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αγνώριστος απ’ το ξύλο - Πώς κατήντησαν τον  αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας – VIDEO&ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αγνώριστο από το ξύλο έκαναν οι τουρκικές Αρχές τον πρώην διοικητή της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Στρατού, στρατηγό Ακίν Οζτούρκ.

Οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Anadolu παρουσιάζει τον Οζτούρκ καταβεβλημένο και κτυπημένο, με μώλωπες και εκδορές, αλλά και σοβαρό τραύμα στο αυτί.

Είναι φανερό ότι η σύλληψή του ήταν ιδιαίτερα επώδυνη για τον ίδιο, ενώ και οι αρχές ήθελαν να στείλουν ηχηρό μήνυμα…

Ο Οζτούρκ συνελήφθη από το Σάββατο (16/07), καθώς σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ θεωρείται ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στα παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκαν στα κεντρικά γραφεία του αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας φαίνεται ο Οζτούρκ, μαζί με άλλους αξιωματικούς, καταβεβλημένος αλλά και κτυπημένος.

Πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας ήθελαν τον Ακίν Οζτούρκ να είναι ο «ηγέτης» των πραξικοπηματιών, αν και  όπως μεταδίδει πλέον το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δεν επρόκειτο για δουλειά ενός. Πιο συγκεκριμένα μεταδίδει ότι  37 αξιωματικοί της χωροφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας πιθανότατα βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.  

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE