Τουρκία: Νεκροί 35 μαχητές του PKK σε συγκρούσεις με το στρατό

Τουρκία: Νεκροί 35 μαχητές του PKK σε συγκρούσεις με το στρατό

Την Παρασκευή (29/07) οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση που δέχτηκαν.

Τουλάχιστον 35 μαχητές του PKK έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό, όταν προσπάθησαν να εισβάλουν σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Χακαρί της νοτιοανατολικής Τουρκίας, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι συγκρούσεις είχαν ξεκινήσει από την Παρασκευή με «κύμα» επιθέσεων και από τις δύο πλευρές, κατά τις οποίες οκτώ Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 25. Οι Κούρδοι μαχητές του PKK έχουν χαρακτηριστεί «τρομοκρατική ομάδα» από την κυβέρνηση τουν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τους έχει κατηγορήσει ότι συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Σε καθημερινή βάση, ο τουρκικός στρατός πλήττει θέσεις των Κούρδων στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, η οποία μοιάζει περισσότερο με εμπόλεμη ζώνη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE