Σαρκοζί: «Θα απαγορεύσω πλήρως το μπουρκίνι αν εκλεγώ πρόεδρος της Γαλλίας»

Σαρκοζί: «Θα απαγορεύσω πλήρως το μπουρκίνι αν εκλεγώ πρόεδρος της Γαλλίας»

Αρνούμαι να αφήσω το μπουρκίνι να επιβληθεί στις παραλίες και τις πισίνες της Γαλλίας, είπε σε εκατοντάδες υποστηρικτές του ενόψει των εκλογών του 2017.

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην πλήρη απαγόρευση του μπουρκίνι στη Γαλλία σε περίπτωση που εκλεγει πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές του 2016 εξέφρασε ο Νικολά Σαρκοζί.

Μια ημέρα μετά το χαρακτηρισμό «πρόκληση» που χρησιμοποίησε για το ρούχο που χρησιμοποιούν Μουσουλμάνες για να βουτήξουν στη θάλασσα, ο Σαρκοζί είπε απευθυνόμενος σε εκατοντάδες υποστηρικτές του που κρατούσαν γαλλικές σημαίες και φώναζαν το όνομά του: «Θα γίνω ο πρόεδρο που θα αποκαταστήσω την εξουσία του κράτους. Αρνούμαι να αφήσω το μπουρκίνι να επιβληθεί στις παραλίες και τις πισίνες της Γαλλίας. Πρέπει να υπάρξει νόμος που θα το απαγορεύει σε όλη την επικράτεια».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «θέλω να γίνω ο πρόεδρος που θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Γαλλίας και κάθε Γάλλου».

Η επίθεση Σαρκοζί κατά του μπουρκίνι εκδηλώθηκε στην ομιλία του στην πόλη Châteaurenard, μια πόλη στην οποία οι Ρεπουμπλικανοί επικράτησαν του ακροδεξιού κόμματος στις περιφερειακές εκλογές του 2015.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE