Τα πρακτικά των συναντήσεων με τον Ακιντζί θα δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς ο Αναστασιάδης

Τα πρακτικά των συναντήσεων με τον Ακιντζί θα δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς ο Αναστασιάδης

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα πρακτικά των έξι τελευταίων συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που θα ολοκληρωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Έτσι, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα είναι πλήρως ενήμεροι και για το τί διαμείβεται κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, με δεδομένο πάντοτε, υπογράμμισε, «τον όρο ότι θα τηρείται το απόρρητο των όσων βλέπουν».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε, ότι κοινή συνάντηση του ιδίου και του κ. Ακιντζί με τον γ.γ. του ΟΗΕ μπορεί να γίνει, «εάν και εφόσον έχουμε μια πρόοδο που θα διαπιστωθεί στις 14 του Σεπτεμβρίου» και πως «πολυμερής συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν δεν αισθανθώ ότι υπάρχει τέτοια πρόοδος που να επιτρέπει ανάλογη σύγκληση».

Αποτυχημένες σύνοδοι, οι οποίες δεν θα οδηγήσουν πουθενά, «το μόνο που θα αποτελέσουν είναι ταφόπετρα των διαπραγματεύσεων», επισήμανε.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη συνέχιση των συζητήσεων την ερχόμενη εβδομάδα για την ΑΤΑ, τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.