Εκρηξη πυραύλου στη βάση της NASA

Εκρηξη πυραύλου στη βάση της NASA

Εκρηξη πυραύλου σημειώθηκε στο Κέιπ Κανάβεραλ όπου γίνονται εκτοξεύσεις στο διάστημα.

Ατύχημα φέρεται να έγινε στο Κέιπ Κανάβεραλ της Φλόριντα από όπου πραγματοποιούνται εκτοξεύσεις πυραύλων στο διάστημα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έκρηξη πυραύλου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα BreakingNews, ένας πύραυλος SpaceX Falcon 9 εξερράγη ενώ βρισκόταν στην εξέδρα εκτόξευσης, ενώ φαίνονται και μαύροι καπνοί. 

Η ισοτσελίδα πάντως μεταφέρει ότι σύμφωνα με το Associated Press, η NASA ισχυρίζεται πως ο πύραυλος εξερράγη κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας στο μη επανδρωμένο σκάφος SpaceX.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE