Συρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Συρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τρεις πόλεις της Συρίας και 45 άλλοι τραυματίστηκαν, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε δύο πόλεις που τελούν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, στην Ταρτούς που βρίσκεται στη δυτική ακτή της χώρας και στη Χομς που είναι στην κεντρική Συρία, όπως και στη Χασάκα, μια πόλη της βορειοανατολικής χώρας που ελέγχεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις συριακές κουρδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, μόνο στην Ταρτούς, δύο βομβιστικές επιθέσεις προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων. 

Οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν σε δύο «τρομοκρατικές» επιθέσεις που σημειώθηκαν πάνω σε γέφυρα σε έναν κεντρικό δρόμο κοντά στην Ταρτούς, προπύργιο του καθεστώτος, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Μια άλλη έκρηξη είχε στόχο έναν δρόμο δυτικά της Δαμασκού, αναφέρουν τα συριακά ΜΜΕ που επίσης έκαναν λόγο για μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Χομς. 

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε δύο πόλεις που τελούν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, στην Ταρτούς που βρίσκεται στη δυτική ακτή της χώρας και στη Χομς που είναι στην κεντρική Συρία, όπως και στη Χασάκα, μια πόλη της βορειοανατολικής χώρας που ελέγχεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις συριακές κουρδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, μόνο στην Ταρτούς, δύο βομβιστικές επιθέσεις προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων. Οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν σε δύο «τρομοκρατικές» επιθέσεις που σημειώθηκαν πάνω σε γέφυρα σε έναν κεντρικό δρόμο κοντά στην Ταρτούς, προπύργιο του καθεστώτος, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Μια άλλη έκρηξη είχε στόχο έναν δρόμο δυτικά της Δαμασκού, αναφέρουν τα συριακά ΜΜΕ που επίσης έκαναν λόγο για μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Χομς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE