Ακιντζί: «Στόχος της τριμερούς να προχωρήσουμε σε πενταμερή»

Ακιντζί: «Στόχος της τριμερούς να προχωρήσουμε σε πενταμερή»

Ο κύριος στόχος της τριμερούς συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 26 Σεπτεμβρίου είναι να προχωρήσουμε στη συνέχεια σε πενταμερή διάσκεψη, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του στα κατεχόμενα, μιλώντας χθες βράδυ σε φεστιβάλ, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι προτιμά την πραγματοποίηση της πενταμερούς τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Όπως ανέφερε, όλοι πρέπει να συμβάλουν στην επίτευξη λύσης μέχρι το τέλος του 2016, και πρόσθεσε πως οι Τουρκοκύπριοι καταβάλλουν πραγματική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Είπε ακόμα ότι βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με την Τουρκία.

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στηρίξει τη διαδικασία της επίλυσης του Κυπριακού και να συμβάλει σε αυτήν όπως πράττει η Τουρκία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE