ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαθιά δέσμευση για στήριξη προσπαθειών του Προέδρου για λύση, εκφράζει ο Μπαράκ Ομπάμα

Βαθιά δέσμευση για στήριξη προσπαθειών του Προέδρου για λύση, εκφράζει ο Μπαράκ Ομπάμα

Tη βαθιά δέσμευση της χώρας του για στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την επίτευξη μιας λύσης του Κυπριακού εκφράζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε συγχαρητήρια επιστολή του για την 56η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Εκτιμούμε την εταιρική μας σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία για την ενίσχυση της οποίας εργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια», γράφει στην επιστολή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Μαζί, προσθέτει, «έχουμε διευρύνει τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε τη σταθερότητα και να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία στην περιοχή».

Έχουμε δημιουργήσει, σημειώνει, «μεγαλύτερες ευκαιρίες για την περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων στους τομείς της ασφάλειας, του εμπορίου και των επενδύσεων».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει αναφέροντας ότι «με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επιδοκιμάσω τη σημαντική πρόοδο που γίνεται προς την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης για επανένωση της νήσου σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Μιας λύσης, προσθέτει, «που θα δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές για περιφερειακή συνεργασία και θα προσφέρει σε όλους τους Κύπριους ένα λαμπρότερο μέλλον».

«Παραμένουμε βαθιά δεσμευμένοι για τη στήριξη των προσπαθειών σας και πιστεύουμε ότι μια λύση είναι εφικτή», αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα στην επιστολή του.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

Όσο πλησιάζουμε στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, το προεκλογικό σκηνικό παίρνει φωτιά, με τα κόμματα να επιστρατεύουν όλο το δυναμικό τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τις δημοσκοπήσεις, όσες είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα καταγράφονται, τα κόμματα προχωρούν σε δικές τους εσωτερικές δημοσκοπήσεις στις οποίες καταγράφονται οι προθέσεις των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top