ΗΠΑ: «Κτυπά» και τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων ο τυφώνας Μάθιου - Στους 261 οι νεκροί στην Αϊτή

ΗΠΑ: «Κτυπά» και τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων ο τυφώνας Μάθιου -  Στους 261 οι νεκροί στην Αϊτή

O τυφώνας Μάθιου «κτυπά» και τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων, αναγκάζοντας εργοστάσια ραφιναρίσματος ζαχαροκάλαμου και παραγωγής χυμού πορτοκαλιών στις νοτιοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ να βάλουν λουκέτο.

Η προβλεπόμενη πορεία του τυφώνα απειλεί περίπου 2 εκατομμύρια τόνους ζάχαρης και πορτοκαλόδεντρα , δηλαδή περισσότερα από 90 εκατομμύρια κιβώτια εσπεριδοειδών στη Φλόριντα, βασικό παραγωγό των εν λόγω προϊόντων στις ΗΠΑ.

Περίπου 2 εκατομμύρια στρέμματα βαμβακιού κινδυνεύουν από καταρρακτώδεις βροχές που αναμένεται να φέρει ο τυφώνας στις πολιτείες της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας, όπου οι γεωργοί αγωνίζονταν να σώσουν τις καλλιέργειές τους.

Kόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 261 άτομα στην Αϊτή, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην Φλόριντα ή τις ανατολικές ακτές το βράδυ της Παρασκευής, τοπική ώρα (ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας), προτού συνεχίσει την πορεία του προς τα βόρεια.

Ο Ομπάμα κύρηξε τμήματα της Φλόριδας, της Γεωργίας, της Νότιας και της Βόρειας Καρολίνας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς ο Μάθιου αναβαθμίστηκε σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας 4.
 
 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε το βήμα και από χθες το σκηνικό στον ΔΗΣΥ άλλαξε. Ο τέως πρόεδρος του κόμματος, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, για τις Προεδρικές του 2028, βάζοντας τέλος στα σενάρια των τελευταίων μηνών και ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα δύσκολο κεφάλαιο, για την Πινδάρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE