ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ – Επίσημη εκδοχή για το επεισόδιο: «Ο καθηγητής τον άρπαξε από τον λαιμό, ο μαθητής τον κτύπησε στο μέτωπο»

ΛΑΡΝΑΚΑ – Επίσημη εκδοχή για το επεισόδιο: «Ο καθηγητής τον άρπαξε από τον λαιμό, ο μαθητής τον κτύπησε στο μέτωπο»

Για την επίθεση καθηγητή προς μαθητή που έλαβε χώρα την Τετάρτη (05/10) το πρωί σε σχολείο της Λάρνακας και τα μέτρα που πήρε το Υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό, κλήθηκε να τοποθετηθεί ο κ.Κυπριανός Λούης, Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Υγείας.

 Όπως μας ανέφερε ο κ. Κυπριανός Λούης τα γεγονότα σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχει στα χέρια του είναι πως θα γινόταν πρόγραμμα τηγανοκίνησης από του καθηγητές της φυσικής αγωγής προς τους μαθητές δυο τάξεων, οι οποίοι κλήθηκαν να εισέλθουν σε μια τάξη έτσι ώστε να παρακολουθήσουν την ολιγόλεπτη ενημέρωση.

Ο Διευθυντής της Μέσης Εκπαίδευσής μάς περιέγραψε πως έγινε το περιστατικό και ποια ήταν η αιτία για να φτάσουν οι δυο εμπλεκόμενοι στα χέρια. «Φαίνεται ότι ο δράστης ο οποίος κτύπησε τον καθηγητή παρενοχλούσε, ενώ φαίνεται επίσης ότι ο καθηγητής δεν το χειρίστηκε ούτε αυτός καλά, αφού προσπάθησε να τον βγάλει με όχι καλό τρόπο έξω από την τάξη. Η συνέχεια ήταν να συγκρουστούν με αποτέλεσμα ο μεν μαθητής να κτυπήσει τον καθηγητή στο μέτωπο και ο καθηγητής να έχει πάρει στο νοσοκομείο με δυο ραφές. Ο μαθητές επίσης φέρει και αυτός εκχυμώσεις στο λαιμό» μας εξηγεί.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κυπριανός Λούης αναφέρει και μια άλλη παράμετρο, αυτή του χειρισμού του όλου περιστατικού. Τόνισε πως «από αυτή την διαδικασία φαίνεται ότι ο καθηγητής, αλλά και ο μαθητής δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν με σωστό τρόπο τις μεταξύ τους σχέσεις και ο καθένας να κατανοεί τις ευθύνες από το ρολό που έχουν. Ο καθηγητής θα μπορούσε να μην τον αγγίξει, θα μπορούσε να μείνει στην παρατήρηση και στις συστάσεις, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Όλα αυτά που σας αναφέρω είναι από τις πληροφορίες και από την έκθεση των γεγονότων που έχω ζητήσει από την διευθύντρια όσο και από πρόσθετες μαρτυρίες τις οποίες έχουμε».

Τώρα σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχει λάβει, μας επισήμανε ότι «αφού έτυχα της άμεσης ενημέρωσης από τον επαρχιακό επιθεωρητή το απόγευμα της Τετάρτης (05/10), έχω ορίσει ερευνών λειτουργό για την διερεύνηση όλη της έκτασης του επεισόδιού και τρίτο έχουμε καθορίσει μηχανισμό μέσω της ομάδα της άμεσης επέμβασης για αποκατάσταση της του υγειούς κλίματος στο σχολείο».

Τέλος μας εξήγησε πως «εκ πρώτης όψεως από τα γεγονότα που έχω μπροστά μου δείχνουν αυτό το πράγμα, φαίνεται επίσης ότι ο μαθητής έχει πρόβλημα οριοθέτησης της συμπεριφοράς του και θα πρέπει να δούμε αν υπάρχουν άλλα προβλήματα, ενώ θα πρέπει να ερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστικέ ο καθηγητής το εν λόγω ζήτημα»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top