Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι είναι προς τιμή του Γενικού Ελεγκτή, του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του, η αποκάλυψη των σκανδάλων, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως πρέπει να γίνεται διακριτός ο λογιστικός έλεγχος από τα θέματα που άπτονται του ύψιστου εθνικού συμφέροντος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου το Σάββατο, σε σχέση με τους ελέγχους του Γενικού Ελεγκτή στον ΘΟΚ, είπε πως όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε στη διατήρηση του ελάχιστου σεβασμού προς τους θεσμούς, που στα μάτια της κοινωνίας είναι καταρρακωμένοι, και ανέφερε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, πολιτικοί, κόμματα και όσοι εκπροσωπούν θεσμούς.
“Από αυτό το κόμμα ουδέποτε αμφισβητήθηκε οποιοσδήποτε θεσμός, είτε όταν το κόμμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση, είτε τώρα που είναι κυβερνών κόμμα”, ανέφερε.
Επανέλαβε ότι τους θεσμούς διαχειρίζονται πρόσωπα τα οποία τους δίνουν κύρος ή τους μειώνουν, με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις τους, και συμπλήρωσε ότι αυτό ισχύει διαχρονικά.
Ερωτηθείς εάν ο Γενικός Ελεγκτής αναβαθμίζει ή μειώνει τον θεσμό, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι είναι προς τιμή του Γενικού Ελεγκτή το γεγονός ότι αποκάλυψε σκάνδαλα που διαπράχθηκαν στο παρελθόν και ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλί, με την κοινωνία να ήταν ικανοποιημένη ότι ζούσε σε μια εποχή και ένα χώρο που όλα ήταν ρυθμισμένα με τους κανόνες του Αγίου Όρους.
Δυστυχώς δεν ήταν έτσι τα πράγματα, απλά δεν υπήρχε θέληση να αποκαλυφθούν, συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι την ίδια ώρα πρέπει να πιστώσουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του, επειδή ο Γενικός Ελεγκτής διορίστηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επειδή η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο για την αποκάλυψη των σκανδάλων.
Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι μπορεί να υπάρχουν ζητήματα στα οποία οι απόψεις είναι διαφορετικές και αυτό είναι σεβαστό, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν και ζητήματα στα οποία όλοι πρέπει να διακρίνουμε τον διαχειριστικό έλεγχο από θέματα που αφορούν το ύψιστο των θεμάτων εθνικής προτεραιότητας, όπως η επίλυση του Κυπριακού και η δημιουργία συνθηκών στις οποίες ο λαός, αν έχουμε συμφωνημένη λύση, θα κληθεί να αποφασίσει.
Κάποιοι προσπάθησαν να μετατρέψουν ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα σε νομικό ζήτημα, πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την επίσης επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θεσμό του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε πως αυτοί που ασκούν κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διορισμό του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, θα έπρεπε ταυτόχρονα να του δίνουν συγχαρητήρια για τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή.
“Δεν μπορεί να ασκούν κριτική για το διορισμό του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή ταυτόχρονα”, θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν, κατέληξε.
ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Στους 25 ανέρχονται οι επιζώντες από συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν
• Αρχιεπίσκοπος: Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις