Ο Πρόεδρος της Συρίας γέλασε όταν ρωτήθηκε πώς κοιμάται τα βράδια μετά τους θανάτους τόσων παιδιών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Πρόεδρος της Συρίας γέλασε όταν ρωτήθηκε πώς κοιμάται τα βράδια μετά τους θανάτους τόσων παιδιών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με χαρακτηριστική αδιαφορία ο Άσαντ σχολίασε πως το φταίξιμο είναι των τρομοκρατών και πως σε κάθε πόλεμο υπάρχουν παράπλευρες απώλειες

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ προκαλεί με την αντίδραση του σε πρόσφατη συνέντευξη, καθώς φαίνεται πως γέλασε όταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο πώς μπορεί να κοιμάται τα βράδια όταν τόσα αθώα παιδιά πεθαίνουν καθημερινά στη χώρα του.

Ο Άσαντ, ο οποίος μίλησε στην «The Sunday Times», σχολίασε γελώντας μετά την επίμαχη ερώτηση: «Καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ερώτησης. Κοιμάμαι κανονικά. Κοιμάμαι και εργάζομαι και τρώω κανονικά και γυμνάζομαι».

Ο 51χρονος πρόεδρος της Συρίας συμπλήρωσε με χαρακτηριστική αδιαφορία αναφορικά με τους αναρίθμητους θανάτους αθώων πολιτών και ιδιαίτερα παιδιών: «Η ευθύνη είναι των τρομοκρατών και εδώ μιλάμε για πόλεμο και όχι για ελεημοσύνη. Σε έναν πόλεμο πάντα πληγώνονται ή πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Τι μπορείς να κάνεις; Βάζεις τα δυνατά σου. Οι τρομοκράτες βρίσκονται ακόμα στο Χαλέπι και χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες».

Ο ίδιος συνέχισε τις δηλώσεις του, σχολιάζοντας: «Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι και να λέμε: “Μην καταστρέφετε την πόλη”. Πιο σημαντικοί από την πόλη είναι οι άνθρωποι, επομένως πρέπει να κάνουμε ο,τι καλύτερο για αυτούς».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Μπασάρ αλ Άσαντ επανέλαβε τον ισχυρισμό του πως η φωτογραφία του μικρού αγοριού, το οποίο στέκεται σε ένα ασθενοφόρο, βουτηγμένο στο αίμα και τη σκόνη είναι ψεύτικη.

 

star.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE