Για μερική πρόοδος στο περιουσιακό και υπό προϋποθέσεις χάρτη την Παρασκευή, μιλά η τ/κ πλευρά στην Ελβετία

Για μερική πρόοδος στο περιουσιακό και υπό προϋποθέσεις χάρτη την Παρασκευή, μιλά η τ/κ πλευρά στην Ελβετία

Για μερική πρόοδο στην πρωινή συνάντηση σήμερα, κατά την οποία συζητήθηκε κυρίως το περιουσιακό, έκαναν λόγο τ/κ πηγές από την αποστολή που βρίσκεται στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο δεν έκλεισε εξ ολοκλήρου, ωστόσο οι συγκλίσεις προχώρησαν λίγο ακόμα.


Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αύριο και μεθαύριο θα αρχίσει η αναζήτηση συμφωνίας πάνω στα κριτήρια αρχών, που θα δημιουργήσουν τη βάση για τις εδαφικές αναπροσαρμογές σε σχέση με τα διοικητικά όρια των συνιστώντων πολιτειών.

Σε περίπτωση που υπάρξει σύγκλιση στα κριτήρια αρχών, ταυτόχρονα θα περάσουμε στο τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας, στις 11 του μήνα, Παρασκευή, προστίθεται. Με τον καθορισμό της ημερομηνίας της πενταμερούς διάσκεψης, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών και των εγγυητριών δυνάμεων, Τουρκίας, Ελλάδας, Βρετανίας, σημείωσαν οι ίδιες πηγές, και ταυτόχρονα παίρνοντας ως βάση τα κριτήρια αρχών στα οποία θα υπάρχει σύγκλιση, πρώτη φορά στο τραπέζι θα τεθεί χάρτης. Σε περίπτωση που δεν καθοριστεί ημερομηνία για την πενταμερή, η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Κύπρο και μεταφέρθηκε γραπτώς στους ηγέτες από την πλευρά των ΗΕ, όπως αναφέρεται, θα χαλάσει και η διαδικασία δεν θα μπορέσει να σημειώσει πρόοδο.

Στο μεταξύ, στον τ/κ Τύπο σήμερα υπήρχαν δημοσιεύματα για την επιστολή που απέστειλε στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο πρόεδρος του συνδέσμου ανάπτυξης Μόρφου, (GÜKAD), Ρεσιάτ Κανσόι, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια του κ. Ακιντζί, λέγοντας πως μια ομόσπονδη δομή στη βάση της διζωνικότητας, της δικοινοτικότητας, της μίας διεθνούς προσωπικότητας και της πολιτικής ισότητας, θα σημάνει την απαρχή μιας ειρηνικής περιόδου για την Κύπρο.

Σημείωσε πως η περιοχή της Μόρφου διαθέτει αρκετά εδάφη, τα οποία θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τους Ε/κ, τους Τ/κ, τους Μαρωνίτες και τις μειονότητες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE