Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα μας, ToΤhemaOnline, αναφορικά με την πλεκτάνη που στήθηκε γύρω από τον Καζακστανό πρώην πρέσβη στη Γαλλία και σε βάρος του Συνεργατισμού στην Κύπρο.
Όπως αποδεικνύεται και όπως συνάγεται από αδιάσειστα στοιχεία που έχει στη διάθεση του ThemaOnline και παρουσιάζει στο παρόν δημοσίευμα, ο Αλίεφ πλήρωσε το γεγονός ότι αποφάσισε να χωρίσει με την Καζακστανή γυναίκα του, κόρη του προέδρου της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ.
Πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν θέλουν τον αποθανόντα Ραχάτ Αλίεφ, πρώην γαμπρό του προέδρου του Καζακστάν, να εμπλέκεται σε υποθέσεις με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διασυνδέοντας τον με Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα, αλλά και άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Σύμφωνα, όμως, με αποφάσεις των Αρχών στην Αυστρία και το περιεχόμενο των οποίων έχει στην κατοχή της η ιστοσελίδα μας, αποδεικνύεται πως ο εν λόγω άντρας ήταν θύμα ενός ανθρωποκυνηγητού που στήθηκε εναντίον του, από τον Πρόεδρο του Καζακστάν λόγω του χωρισμού του με την κόρη του. Ο ίδιος αξίζει να σημειωθεί ότι ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα από την Γαλλία χωρίζοντας, γεγονός που ο ισχυρός άντρας του Καζακστάν δεν του συγχώρεσε ποτέ.
Την ίδια ώρα το αυστριακό δικαστήριο απέρριψε τις όποιες κατηγορίες υπήρχαν εναντίον του και στην συνέχεια ο Αλίεφ έφερε τα χρήματα του (27 εκ. ευρώ) στην Κύπρο και τα κατέθεσε στον Συνεργατισμό. Αυτό ήταν έγκλημα;
Σίγουρα όχι. Κι αυτό το «όχι» είναι πιο ηχηρό αναλογιστούμε το περιεχόμενο του πρώτου εγγράφου που σας παρουσιάζουμε (βλ. πιο κάτω). Πρόκειται για βεβαίωση του Περιφερειακού Δικαστηρίου για ποινικές υποθέσεις που εδρεύει στη Βιέννη, κι αναφέρει ευθαρσώς ότι η Εισαγγελία της αυστριακής πρωτεύουσας εξέδωσε διάταγμα προκειμένου να ανασταλεί η δικαστική έρευνα σε βάρος του Αλίεφ.
Τα όσα καταγράψαμε πιο πάνω περί καταδίωξης του Αλίεφ από τον πρώην πεθέρο του και πρόεδρο του Καζακστάν,κάθε άλλο παρά στη σφαίρα της φαντασίας κινούνται. Αυτό αποδεικνύεται από την απόφαση δικαστηρίου της αυστριακής πρωτεύουσας.
Το εν λόγω δικαστικό σώμα απέρριψε αίτημα της Δημοκρατίας του Καζακστάν για εκεί έκδοσή του! Το απόσπασμα από την σχετική απόφαση που παρουσιάζουμε δεν αφήνει αμφιβολίες: «...υφίσταται η υποψία ότι η δίωξή του, καθώς και των συνεργατών του υφίσταται λόγω των πολιτικών του απόψεων, οι οποίες προφανώς έρχονται σε αντίθεση με εκείνες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας του Καζακστάν».
Σε άλλο σημείο, της απόφασης καταγράφεται η θέση του Adonis Derbas, ο οποίος οικειοθελώς κατέθεσε ότι του προσφέρθηκε ένα εκατομμύριο δολάρια από καζακική πλευρά για να μαρτυρήσει εναντίον του Αλίεφ ενώπιον δικαστηρίου του Καζακστάν!
Τέλος, καταγράφεται ξεκάθαρα ότι το αίτημα του Καζακστάν για έκδοση του Αλίεφ απορρίπτεται.
Βρέθηκε κρεμασμένος μετά από ταξίδι στην Κύπρο
Να σημειωθεί ότι ο Αλίεφ τον Μάρτιο του 2015, βρέθηκε κρεμασμένος στη Βιέννη, χωρίς να έχει εξιχνιαστεί η υπόθεση και να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή έγκλημα. Είχε προηγηθεί ταξίδι του στην Κύπρο με την οικογένειά του όπου είχε αγοράσει σπίτι και έκανε αίτηση προκειμένου να πολιτογραφηθεί Κύπριος. Τότε ΜΟΚΑΣ και ΚΥΠ προεβήκαν σε έλεγχους χωρίς να εντοπίσουν οτιδήποτε το επιλήψιμο. Λίγο μετά την επιστροφή του στην Αυστρία ωστόσο βρέθηκε κρεμασμένος, υπό περίεργες συνθήκες.
Γιατί το θυμήθηκαν τώρα;
Όλα τα πιο πάνω αδιασμφισβήτητα στοιχεία που αποκαλύψαμε, τα συναφή γεγονότα, αλλά και η χρονική στιγμή που κάποιοι επέλεξαν να αναμοχλεύσουν το εν λόγω «σκάνδαλο», προκαλούν εύλογα ερωτήματα.
Πολιτογράφηση Καζάκων του υφιστάμενου καθεστώτος
Γιατί ο Δημοκρατικός Συναγερμός εγγράφει ένα τέτοιο θέμα αυτή τη χρονική στιγμή, την ίδια ώρα που η όλη υπόθεση δείχνει να «μπάζει» από παντού;
Εγείρουμε ακόμη ένα ερώτημα: Είναι αλήθεια ότι δικηγόροι βουλευτές του ΔΗΣΥ λειτουργούν τα τελευταία δυο έτη ως δικηγόροι εκατοντάδων αλλοδαπών που έχουν πολιτογραφηθεί Κύπριοι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Καζακστανοί προσκείμενοι στο καθεστώς της χώρας τους; Διερωτώμαστε, επίσης, αν υπάρχει και σύγκρουση συμφερόντων.
Θυμίζουμε ότι στην επικαιρότητα έχει βρεθεί η Συνεργατική, καθώς επίσης και η κόντρα ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη και Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με το αν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έχει την δικαιοδοσία να ελέγξει τον Συνεργατισμό.
Η λίστα Λαγκαρντ και οι καταστάσεις λογαριασμού του Αλίεφ
Τέλος προκαλεί τεράστια εντύπωση το εξής: Εκτός από ανακρίβειες σε σχέση με την υπόθεση του Αλίεφ, στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει κι άλλα στοιχεία. Όπως καταστάσεις με τις καταθέσεις του Αλίεφ. Και εξηγούμαστε: Η λίστα Λαγκάρντ που θα άνοιγε τα μάτια του Κύπριου πολίτη και θα εξυπηρετούσε το δημόσιον συμφέρον, δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Το ίδιο ισχύει και για τη λίστα με τις εκροές καταθέσεων στο εξωτερικό πριν και κατά τη διάρκεια της κλειστής περιόδου του κουρέματος. Πώς τόσο εύκολα δημοσιοποιούνται στοιχεία λογαριασμών ενός ατόμου, για το οποίο κανένα δικαστήριο δεν εντόπισε κάτι επιλήψιμο;
Πρόεδρος για 25 χρόνια που κατηγορείται για απολυταρχικότητα
Ο πρόεδρος του Καζακστάν και πρώην πεθερός του Αλίεφ, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, έχει επικριθεί πολλές φορές για απολυταρχικότητα. Η κυβέρνηση του χαρακτηρίζεται διεθνώς από παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων. Επικρίνεται μάλιστα για αργοπορία στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, καταστολή της αντιπολίτευσης, μη δημοκρατικές εκλογές και ανεπαρκή ελευθερία λόγου.
Αλλά ακόμα και τα πιο πάνω να μην γνωρίζει κάποιος, τα γεγονότα αρκούν για να τον οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μονάρχη.
Κυβερνά την χώρα από τον Δεκέμβριο του 1991. Είναι με λίγα λόγια πρόεδρος εδώ και 25 συναπτά έτη! Στις 18 Μαΐου 2007 το Κοινοβούλιο «ψήφισε» να επιτρέψει στον Πρόεδρο Ναζαρμπάγεφ να διεκδικήσει απεριόριστο αριθμό από θητείες. Πρωτοφανές!
Κάποιοι στην Κύπρο, λοιπόν, ας αναλογιστούν ποιού τα συμφέροντα εξυπηρετούν...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βρήκαν κρυμμένο 25χρονο σε υποστατικό που μπήκε για να το κλέψει - Τον πρόδωσε ο συναγερμός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις