Σε εξέλιξη το δείπνο των ηγετών στην Ελβετία

Σε εξέλιξη το δείπνο των ηγετών στην Ελβετία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δείπνο στο εστιατόριο Caveau de Vignerons στην πόλη του Μοντρέ, όπου παρίστανται οι δύο ηγέτες με τις συζύγους τους, οι διαπραγματευτές και μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών. Το δείπνο οργάνωσαν τα ΗΕ υπό τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε και την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Προσερχόμενοι στο δείπνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλησπέρισε τους Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί για τη λήψη φωτογραφιών και πλάνων, ενώ ο Τ/κ ηγέτης τους ανέφερε: “Μείνατε κάτω απ' τη βροχή. Κάντε υπομονή άλλη μια μέρα”.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στην απογευματινή συνάντηση των ηγετών επί των κριτηρίων στο εδαφικό έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος σε καλό κλίμα. Υπάρχουν δυσκολίες και διαφορετικές προσεγγίσεις οι οποίες θα συζητηθούν αύριο και αναλόγως του αποτελέσματος θα αποφασιστεί πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE