Γιατί στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο οι Κύπριοι πλήρωναν με γραμματόσημα; Το παράδοξο μέτρο της κυβέρνησης να κόψει τα χαρτονομίσματα στα δύο

Γιατί στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο οι Κύπριοι πλήρωναν με γραμματόσημα; Το παράδοξο μέτρο της κυβέρνησης να κόψει τα χαρτονομίσματα στα δύο

Όπως κάθε πόλεμος, έτσι και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος προκάλεσε οικονομικά προβλήματα στο νησί.

Η εξαφάνιση των αργυρών νομισμάτων οδήγησε σε μία σειρά από μέτρα που μετέτρεψαν τα γραμματόσημα σε λεφτά!

Το σπάνιο μέταλλο

Σε όσες χώρες το νόμισμα βασιζόταν στον άργυρο παρατηρήθηκε έλλειψη χρήματος σε μικρές αξίες. Εξαιτίας και του πολέμου, ο άργυρος κατέστη πολύ σπάνιος με αποτέλεσμα όσες οικογένειες είχαν αργυρά νομίσματα να τα κρύβουν.

Ήξεραν πως είχαν περισσότερη αξία από αυτή που εκπροσωπούσαν. Κι αυτό λόγω του μετάλλου. Τα γραμματόσημα που χρησιμοποιήθηκαν ως χαρτονομίσματα το 1943 Σιγά σιγά, τα αργυρά νομίσματα εξαφανίστηκαν.

Η Κυβέρνηση είχε απαγορεύσει το λιώσιμο των νομισμάτων ενώ οι άνθρωποι έκρυβαν τα λεφτά τους. Η βρετανική κυβέρνηση έπρεπε να κάνει κάτι για να υπάρχει οικονομική συναλλαγή. 

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει στη διεκδίκηση της προεδρίας μέσω της κομματικής διαδικασίας, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές ισορροπίες και η συζήτηση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι η πληγή του 2023 παραμένει ανοιχτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE