Παραιτείται ο Σουλτς από την Ευρωβουλή

Παραιτείται ο Σουλτς από την Ευρωβουλή

Ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στην γερμανική πολιτική σκηνή.

Όπως είπε, θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2017.

«Χρειαζόμαστε Ευρωπαίους που ξεχωρίζουν για τις αξίες και τις πεποιθήσεις τους. Πρέπει να υπερασπιστούμε και να ενισχύσουμε αυτά που οι προηγούμενες γενιές οικοδόμησαν. Εφεξής, θα δίνω τη μάχη για το ευρωπαϊκό πρότζεκτ από το εθνικό επίπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Μάρτιν Σουλτς δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τα μελλοντικά του σχέδια.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο.

Είτε θα επιδιώξει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, ή θα είναι υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ στις κάλπες του Σεπτεμβρίου.

Από euronews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE