ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Το 2009 η Ντίνα ζήτησε άσυλο από τον Ομπάμα, σήμερα από τον Αναστασιάδη - Μουσουλμάνοι σκότωσαν τον άνδρα της Ράνια - VIDEO

ΠΑΦΟΣ: Το 2009 η Ντίνα ζήτησε άσυλο από τον Ομπάμα, σήμερα από τον Αναστασιάδη - Μουσουλμάνοι σκότωσαν τον άνδρα της Ράνια - VIDEO

Η ανεξιθρησκία είναι χαρακτηριστικό των δημοκρατικών χωρών, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για ορισμένα αραβικά έθνη.

Η ιστορία που ανέδειξε η Cyprus Mail και αναδημοσιεύει η christiandaily.com για τρεις Αιγύπτιους Χριστιανούς που βρίσκονται στην Πάφο, είναι απόλυτα ενδεικτική.

«Ο Μαχέρ Ελγκοχαρί, η κόρη του Ντίνα και η φίλη τους Ράνια έφυγαν από την Αίγυπτο πριν από έναν μήνα, μετά από συνεχή διωγμό και φυσική κακοποίηση λόγω της Χριστιανικής τους πίστης.  Πλέον διαμένουν προσωρινά στην Πάφο, αλλά έχουν υποβάλει αίτηση στην Κυπριακή πολιτεία να τους δώσει μόνιμο άσυλο» σημειώνεται στην christiandaily.com.

Η ιστορία της Ντίνας πάντως έκανε τον γύρο του κόσμου, όταν σε ηλικία εννέα ετών έκανε επιστολή προς τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ζητώντας άσυλο. Σχετικό ρεπορτάζ είχε βγάλει στον αέρα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX (βλ. video πιο κάτω).

Πάντως, προκαλούν αποτροπιασμό οι περιπέτειες και τα βάσανα στα οποία υποβλήθηκαν λόγω της πίστης τους. Στο  εν λόγω δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα όσα πέρασε η Ράνια, λόγω της πίστης της: «Άφησε την Αίγυπτο με τους Ελγκοχαρί μετά την εξαφάνιση του πατέρα της.

Ο σύζυγός της πέθανε στα χέρια φανατικών Μουσουλμάνων και οι γείτονές της προσπάθησαν να την κάνει να ασπαστεί το Ισλάμ και να παντρευτεί μουσουλμάνο. Κουρασμένοι να καταδιώκονται από πράξεις βίας και χωρίς λεφτά, θέλουν να αρχίσουν μια νέα ζωή στην Κύπρο».

Στο ρεπορτάζ προβάλλεται και η θέση του Ελγκοχαρί: «Σε παρακαλώ Κύπρος, σε ικετεύουμε για την προστασία σου και το έλεός σου. Θέλουμε να έχουμε μια άνετη ζωή, να αρχίσουμε να ζούμε πραγματικά και να μην διωκόμαστε για τις πεποιθήσεις μας».

Πιο κάτω το τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την Ντίνα και τον πατέρα της στο FOX News. Ο  Ομπάμα δεν άκουσε το παράπονο του μικρού κοριτσιού:

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top