ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Εντατικοποιείται η προετοιμασία ενόψει των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της Διάσκεψης

Χριστοδουλίδης: Εντατικοποιείται η προετοιμασία ενόψει των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της Διάσκεψης

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως εντατικοποιείται η προετοιμασία ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της Διάσκεψης για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο,  ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι  αυτήν την εβδομάδα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση προετοιμασίας με την ομάδα συμβούλων του διαπραγματευτή, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  στην παρουσία και των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε, επίσης, πως αυτήν την εβδομάδα αναμένεται η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών από το ελληνικό και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα συζητήσουν και το Κυπριακό. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης εκτίμησε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της Διάσκεψης για το Κυπριακό.

Επεσήμανε, ωστόσο,  πως εκείνο που έχει σημασία είναι εκεί που επικεντρώνεται η δική μας προσπάθεια να δημιουργηθεί η αναγκαία υποδομή από πλευράς προόδου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Γενεύη, καθώς επίσης και η αναγκαία συζήτηση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων που θα διευκολύνει να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη,  ευελπιστώντας ότι με όλα αυτά τα δεδομένα, εάν δημιουργηθούν, θα είμαστε και πιο κοντά στο στόχο, για μια θετική κατάληξη στην Ελβετία.

Ερωτηθείς αν αναμένεται συνάντηση των κυρίων Ερντογάν – Τσίπρα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως η συνάντηση των τεχνοκρατών από τα δύο Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, ανάμεσα στα άλλα, στόχο έχει να προετοιμάσει μια συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο, σημειώνοντας πως μια τέτοια συνάντηση πριν από τη Γενεύη δεν αναμένεται να δώσει λύση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, αλλά σίγουρα, αν όλοι επιθυμούμε, όπως είπε, να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη. Μια τέτοια συνάντηση θα είναι υποβοηθητική προς αυτήν την κατεύθυνση,  κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοποι» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Τραγωδία στη Λάρνακα: Νεκρός 35χρονος που πήγε για βραδινό κολύμπι - Εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητος

Συναγερμός στις Αρχές: Στις φλόγες δύο οχήματα και μια μοτοσικλέτα σε κατάστημα επιδιόρθωσης μοτοσικλετών στη Λευκωσία



Βίντεο: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο ο 45χρονος για τον φόνο στην Ορμήδεια – Ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κωνσταντινίδη

Βίντεο: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο ο 45χρονος για τον φόνο στην Ορμήδεια – Ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κωνσταντινίδη

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο 45χρονος δράστης, για τον φόνο του 52χρονου Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top