ΛΕΜΕΣΟΣ: Έκλεψαν πανάκριβο σπάνιο πίνακα και δεν θα καταδικαστούν – Δεν καταθέτει ο ιδιοκτήτης για να μην «διαταράξει την ψυχική του ηρεμία»!

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έκλεψαν πανάκριβο σπάνιο πίνακα και δεν θα καταδικαστούν – Δεν καταθέτει ο ιδιοκτήτης για να μην «διαταράξει την ψυχική του ηρεμία»!

Ένα πρωτοφανές γεγονός διαδραματίζεται στη Λεμεσό, όπου τρεις άνδρες έκλεψαν σπάνιο πανάκριβο πίνακα από οικία – γκαλερί και δεν θα καταδικαστούν.

Ο λόγος είναι η επιμονή του ιδιοκτήτη της οικίας να μην καταθέτει στο Δικαστήριο για να μην διαταράξει την ψυχική του ηρεμία, όπως ο ίδιος αναφέρει!

Έτσι η Νομική Υπηρεσία, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές αποφάσισε την απόσυρση των κατηγοριών στους τρεις εμπλεκόμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πίνακας κλάπηκε από την οικία του Μάριο Βασιλειάδη στην Απαισιά της Λεμεσού, από τους τρείς άνδρες ηλικίας 49, 50 και 55 χρόνων, το 2014.

Ο πίνακας, «η μπαλαρίνα», είναι αξίας €6 εκατομμύριων περίπου και είναι ένας από τους πέντε πίνακες με λάδι που ζωγράφισε ο ζωγράφος Εντγκάρ Ντεγκά.

Η αυθεντικότητα του πίνακα διαπιστώθηκε από Γάλλους ειδικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τύχη του αγνοείται, καθώς οι δράστες κατάφεραν να τον «φυγαδεύσουν» πιθανότατα στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ξεγύμνωσαν» τις Κεντρικές Φυλακές: Πώς 300.000 απόρρητα έγγραφα κατέληξαν στο σπίτι δεσμοφύλακα

«Ξεγύμνωσαν» τις Κεντρικές Φυλακές: Πώς 300.000 απόρρητα έγγραφα κατέληξαν στο σπίτι δεσμοφύλακα

Ένα σκάνδαλο που προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη και φέρνει στο φως όσα διαδραματίζονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες των Κεντρικών Φυλακών, αποκαλύπτεται τις τελευταίες ώρες.