ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγινε στις 13 Ιανουαρίου η συνάντηση προγραμματισμού με τις εταιρείες για τον γ΄ γύρο αδειοδότησης της κυπριακής ΑΟΖ

Έγινε στις 13 Ιανουαρίου η συνάντηση προγραμματισμού με τις εταιρείες για τον γ΄ γύρο αδειοδότησης της κυπριακής ΑΟΖ

Πραγματοποιήθηκαν στις 13 Ιανουαρίου οι συναντήσεις προγραμματισμού του Υπουργού Εμπορίου, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη με τις εταιρείες/κοινοπραξίες που έχουν επιλεγεί για να διαπραγματευτεί η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του γ` γύρου αδειοδότησης της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι στις 13 Ιανουαρίου έγιναν στο Υπουργείο Εμπορίου χωριστές συναντήσεις με όλες τις εταιρείες/κοινοπραξίες, σημειώνοντας πως αντικείμενο των συναντήσεων αυτών ήταν για να συμφωνηθούν τόσο οι ημερομηνίες για τις διαπραγματεύσεις, όσο και η μεθοδολογία και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

“Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου έτσι ώστε αρχές Μαρτίου να τεθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ενέργειας, ο οποίος ανέφερε πως έχει καθοριστεί σειρά χωριστών συναντήσεων με τις εταιρείες εντός Φεβρουαρίου.

Οι αιτητές με τους οποίους θα διαπραγματευτεί η ομάδα που έχει οριστεί από την Κυβέρνηση, είναι για το ερευνητικό τεμάχιο 6 η κοινοπραξία Eni Cyprus Limited/TOTAL E&P Cyprus B.V., για το τεμάχιο 8 η εταιρεία Eni Cyprus Limited και για το τεμάχιο 10 η κοινοπραξία Exxon Mobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream O.P.C.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2016, το Υπουργικό Συμβούλιο όρισε διαπραγματευτική ομάδα της οποίας θα ηγείται ο κ. Λακκοτρύπης, μαζί με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και στην οποία θα συμμετάσχει αριθμός τεχνοκρατών και εξωτερικών συμβούλων, για να προχωρήσουν στη διαπραγμάτευση.

Στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση είναι επιτυχής και νοουμένου ότι θα ληφθεί έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα προχωρήσουν οι υπογραφές των συμβολαίων αναλογικού καταμερισμού.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν με τον πρώτο επιλαχόντα στα τεμάχια όπου υπάρχει επιλαχόντας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top