ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής

Ακιντζί: Να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις στο διάστημα των 22 μηνών κι ότι αναμένει από τους Ελληνοκύπριους να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για το ενωτικό δημοψήφισμα. Αναφέρθηκε ακόμη στην σημασία της εκ περιτροπής προεδρίας.

Ανακοίνωση της Πλατφόρμας “Ειρήνης και Λύσης”, αναφέρει ότι σήμερα είχαν συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ενώ συναντήθηκαν ήδη και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με αφορμή την κρίση που δημιουργήθηκε στις διαπραγματεύσεις.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση της, η Πλατφόρμα αναφέρει ότι ζήτησε και από τους δύο ηγέτες να λάβουν τα αναγκαία βήματα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κρίση.

Μιλώντας εκ μέρους της Πλατφόρμας, ο Okan Dagli, αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως ληφθούν άμεσα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top