ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μειώθηκε το έγκλημα στην Πόλη Χρυσοχούς το 2016, λέει ο Ι. Νικολάου

Μειώθηκε το έγκλημα στην Πόλη Χρυσοχούς το 2016, λέει ο Ι. Νικολάου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, ενημερώνοντας τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Ηλία Μυριάνθους σχετικά με το θέμα της στελέχωσης του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς, είπε ότι έχει μειωθεί το έγκλημα στην Πόλη Χρυσοχούς.

Ο κ. Νικολάου ύστερα από ενημέρωση που είχε, όπως είπε, από την Αστυνομία και σύμφωνα με τη  μελέτη στελέχωσης των Τμημάτων της Αστυνομίας που έγινε το 2010, ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς πρέπει να στελεχώνεται με 25 μέλη και σήμερα στον σταθμό υπηρετούν 23 μέλη.

Επιπρόσθετα ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει, ο αριθμός αυτός κρίνεται ικανοποιητικός.

Όσον αφορά το θέμα της έξαρσης των κλοπών και άλλων παρανομιών στην περιοχή,ο κ. Νικολάου ανέφερε πως  σύμφωνα με την Αστυνομία συγκριτικά με το έγκλημα που υπήρχε στην περιοχή το 2011 υπάρχει μείωση του.

Συγκεκριμένα το 2011 στην περιοχή σημειώθηκαν 13 κλοπές ενώ το 2016 έγιναν 12 κλοπές, οι διαρρήξεις το  2011 ανήλθαν σε 25, ενώ το 2016 σε 21, τα σοβαρά εγκλήματα το 2011 ανήλθαν στα 54 ενώ το 2016 στα 43. Ακόμη το 2011 συνέβησαν 77 μικροαδικήματα ενώ το 2016 έγιναν 67 .  

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς  εφαρμόζεται και ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς, στον οποίο συμμετέχουν εξήντα κάτοικοι του Δήμου. 

Η Αστυνομία είπε, έχει στόχο την ενδυνάμωση του θεσμού στην περιοχή, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση του εγκλήματος.

Ο κ. Μυριάνθους είχε αναφέρει ότι ο Αστυνομικός Σταθμόις Πόλης Χρυσοχού τελευταία χρόνια είναι υποστελεχωμένος, με αποτέλεσμα η αστυνόμευση στην περιοχή δικαιοδοσίας του να είναι ελλιπής.  Επίσης έκανε λόγο για  έξαρση των κλοπών και άλλων παρανομιών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή των κατοίκων.  

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top