ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαιρετίζουν τη συμφωνία με νοσηλευτές οι κλαδικές της ΠΑΣΥΔΥ

Χαιρετίζουν τη συμφωνία με νοσηλευτές οι κλαδικές της ΠΑΣΥΔΥ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ χαιρετίζουν τη συμφωνία που υπογράφηκε την Τρίτη από τον Υπουργό Υγείας και τους συνδικαλιστικούς φορείς, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς, όπως λένε, «υλοποιείται η επαγγελματική καταξίωση όλων των Νοσηλευτών – Μαιών και Επισκεπτριών Υγείας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα όσα έχουν συμφωνηθεί θα επεξηγηθούν σύντομα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, κατά τη διάρκεια έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων.

Με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε διασφαλίζεται ότι από 1η Ιανουαρίου 2019 αρχίζει η ένταξη του Νοσηλευτικού προσωπικού στις επιστημονικές δομές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται, ότι μέχρι την εφαρμογή της συμφωνίας, θα πρέπει να συζητηθούν και να καθοριστούν ο τρόπος μεταφοράς των νοσηλευτών από τις υφιστάμενες κλίμακες στις νέες και να γίνει ο διαχωρισμός καθηκόντων μεταξύ των νοσηλευτικού προσωπικού και της νέας κατηγορίας προσωπικού – φροντιστών υγείας, ως προς την αναλογία, μετά από σχετική μελέτη ανά τμήμα και ανά νοσηλευτήριο.

Επίσης, πρέπει επιπλέον να γίνει προεργασία για διαφοροποίηση της υφιστάμενης δομής, έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις επιστημονικές δομές, αναφέρεται.

Αναφέρεται τέλος ότι το πλαίσιο συμφωνίας περιλαμβάνει διάφορα σημεία, τα οποία μέσα από διάλογο και διαβούλευση με την επίσημη πλευρά θα τύχουν επεξεργασίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top