ΚΟΣΜΟΣ

Ραγίζει καρδιές: Η σπαρακτική επιθυμία 7χρονου που πεθαίνει από καρκίνο «Θάψτε με, με την μαμά μου για να…» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ραγίζει καρδιές: Η σπαρακτική επιθυμία 7χρονου που πεθαίνει από καρκίνο «Θάψτε με, με την μαμά μου για να…» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα επτάχρονο αγοράκι που αργοπεθαίνει ζητά από το κοινό να τον βοηθήσει να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία και να θαφτεί στο ίδιο φέρετρο με τη μητέρα του, ώστε να τον προσέχει στον παράδεισο.

Ο Φίλιπ Κουάσνι από το Κόλχεστερ του Έσεξ εξέφρασε την τελευταία του επιθυμία από το κρεβάτι του στο Great Ormond Children’s Hospital, του Λονδίνου, όπου υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία και μεταμόσχευση μυελού τον οστών, χωρίς όμως να μπορέσει να νικήσει τη λευχαιμία.

Τώρα που ο καρκίνος απλώνεται σε όλο του το σώμα, ο μικρός Φίλιπ παίρνει μόνο παυσίπονα για να αντέξει τον πόνο και οι τελευταίες ώρες της ζωής του να είναι όσο περισσότερο ανώδυνες γίνεται.

Δεκάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην επιθυμία του μικρούλη και έχουν δωρίσει χρήματα, ώστε να θαφτεί στο ίδιο φέρετρο με τη μητέρα του, την οποία έχασε επίσης από καρκίνο όταν ήταν μόλις δύο ετών.

«Σας ευχαριστώ που με βοηθάτε να εκπληρώσω την ευχή μου», είπε ψιθυρίζοντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Ο Φίλιπ διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά επιθετική μορφή λευχαιμίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο πατέρας του Πιοτρ πασχίζει να μαζέψει 6.500 λίρες, ώστε να ξεθάψει το φέρετρο της γυναίκας του και να το θάψει ξανά με τον μονάκριβο γιο του μέσα.

«Λέει ότι είμαι ο άγγελός του που τον προσέχει εδώ στη γη και πως η μαμά του θα τον προσέχει στον παράδεισο», δήλωσε συγκλονισμένος ο πατέρας του μικρού.

«Δεν ξέρω αν τη θυμάται καλά γιατί ήταν πολύ μικρός όταν έφυγε από κοντά μας, αλλά όταν ήταν καλά είχε πάει στον τάφο της και της μιλούσε. Θέλει να θαφτεί μαζί με τη μαμά του, οπότε πρέπει να οργανωθούμε για να ικανοποιήσουμε την τελευταία του επιθυμία. Θέλει να τον προσέχει. Θα πρέπει να τον πάω στην Πολωνία μόνος μου», συνεχίζει.

Η μητριά του και τα αδέλφια του θα πρέπει να μείνουν στη Βρετανία, καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πάνε όλοι μαζί και να τον αποχαιρετίσουν.

«Είναι μια πολύ δύσκολη και στενάχωρη κατάσταση για όλους μας. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έθαβα το παιδί μου. Δεν πρέπει κανείς να το περάσει αυτό», είπε ο πατέρας του Φίλιπ.

Και ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας των οποίων δεν εργάζεται και δεν έχει πόρους για να ζήσει την οικογένειά του.

Και ο Φίλιπ είναι πολύ άρρωστος για να ταξιδέψει στην Πολωνία όσο είναι ακόμα ζωντανός. Ο ίδιος γνωρίζει ότι πεθαίνει και γι’ αυτό  ζήτησε από τον μπαμπά του να θαφτεί στο ίδιο φέρετρο με τη μαμά του Ανιέσκα, η οποία «έφυγε» σε ηλικία 33 ετών το Νοέμβριο του 2011.

Η Ανιέσκα είναι θαμμένη στο χωριό της στα νότια της Πολωνίας, όπου παντρεύτηκε τον πατέρα του Φίλιπ.

Ο Πιοτρ ξαναπαντρεύτηκε και έχει μια δίχρονη κόρη και δύο ακόμα θετά παιδιά.

«Η γυναίκα μου είχε έναν μεγάλο όγκο στο λαιμό, αλλά δεν ξέραμε τι ήταν. Μια μέρα λιποθύμησε στη μέση του δρόμου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε εξάωρη χειρουργική επέμβαση. Διαγνώστηκε με σάρκωμα. Ο καρκίνος εξαπλώθηκε σε όλο της το σώμα», είπε.

Το χτύπημα ήταν ακόμα μεγαλύτερο όταν ο Φίλιπ σε ηλικία 2 ετών διαγνώστηκε με νευροϊνωμάτωση τύπου 1, μια ασθένεια που δημιουργεί όγκους στα νεύρα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η κατάσταση του Φίλιπ χειροτέρεψε. Άρχισε να έχει αιμορραγίες από τη μύτη και παραπονιόταν ότι τον πονούσαν τα πόδια του.

«Τον πήγα στο γιατρό, αλλά μου είπε ότι μάλλον είναι κουρασμένος. Επέμενα να του κάνουν εξετάσεις γιατί με δεδομένη την προηγούμενη ασθένειά του ήξερα ότι κάτι είχε. Του έκαναν εξετάσεις αίματος και διέγνωσαν τη λευχαιμία», είπε.

Το παιδί υπεβλήθη σε χημειοθεραπείες χωρίς αποτέλεσμα. Τον Ιανουάριο υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, αλλά και αυτό απέτυχε.

«Τίποτα δεν έχει βελτιώσει την κατάσταση του. Χάσαμε κάθε ελπίδα στις αρχές Μαρτίου όταν οι γιατροί μας είπαν ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο που μπορούν να κάνουν για τον Φίλιπ, εκτός από το να τον κάνουν να πονάει λιγότερο. Πλέον δυσκολεύεται να αναπνεύσει, δεν τρώει είναι πάντα νυσταγμένος ή ουρλιάζει από τον πόνο. Είναι αβάσταχτο να τον βλέπω να φεύγει. Ξέρει ότι δεν του μένει πολύς χρόνος και οι δυο το ξέρουμε», κατέληξε.

Από Star.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top