Μόνο Ερντογάν και όχι αντιπολίτευση θα συναντήσει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αγκυρα

Μόνο Ερντογάν και όχι αντιπολίτευση θα συναντήσει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αγκυρα

Ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον δεν θα συναντηθεί με μέλη των τουρκικών αντιπολιτευτικών ομάδων κατά τη μονοήμερη επίσκεψή του στην Αγκυρα αυτή την εβδομάδα, όπου οι συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα εστιαστούν στον πόλεμο στη Συρία, είπαν ανώτατα στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Δευτέρα 27/3.

Η επίσκεψη μεθαύριο θα γίνει σε πολιτικά ευαίσθητη εποχή στην Τουρκία, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου για την αλλαγή του Συντάγματος ώστε να διευρυνθούν οι δικαιοδοσίες του Ερντογάν. Ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι ο Τίλερσον θα συναντηθεί με τον Ερντογάν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου που συμμετέχουν στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

"Είναι ασφαλώς κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα ενήμεροι και ο Υπουργός θα το έχει υπ' όψιν του όσο βρίσκεται εκεί", είπε στέλεχος του Υπουργείου σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, αναφερόμενος σε πολιτικές ευαισθησίες πριν από το δημοψήφισμα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν τον Ερντογάν και άλλους να εγείρουν το θέμα του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο κατηγορεί η τουρκική κυβέρνηση ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρσι τον Ιούλιο. Οι συνομιλίες στην Αγκυρα θα εστιαστούν στην συμμαχική επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που προσπαθεί να ανακαταλάβει τη Ράκα από το ΙΚ και να σταθεροποιήσει περιοχές από όπου οι τζιχαντιστές έχουν εκδιωχθεί, επιτρέποντας στους πρόσφυγες να επιστρέψουν, είπαν οι αξιωματούχοι.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρε πριν μεταβεί στην Κύπρο για νέο κύκλο επαφών γύρω από το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE