Αστυνομικοί τα βάζουν με την ΕΔΕΚ για την μισθολογική τους κλίμακα – Ξεκαθαρίζει τη θέση του το κόμμα

Αστυνομικοί τα βάζουν με την ΕΔΕΚ για την μισθολογική τους κλίμακα – Ξεκαθαρίζει τη θέση του το κόμμα

Με την ΕΔΕΚ τα έχει βάλει ο Σύνδεσμος Αστυνομικών Κύπρου, αφού την θεωρεί υπεύθυνη για την μη αλλαγή της κλίμακας προαγωγής τους.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Συγκεκριμένα, 700  περίπου Αστυνομικοί έμειναν καθηλωμένοι στην μισθολογική κλίμακα Α5 από το 2013 λόγω της οικονομικής κατάρρευσης.

Ο Σύνδεσμος της Αστυνομίας είχε ενημερώσει τα μέλη του, ότι τον Μάρτιο του 2017, όσοι έμειναν καθηλωμένοι στην ίδια κλίμακα για τέσσερα έτη λόγω κρίσης, θα αναβαθμίζονταν αναλόγως με τα χρόνια υπηρεσίας τους.

Ενώ λοιπόν οι 700 αστυνομικοί ανέμεναν την προαγωγή τους, ενημερώθηκαν ότι το εν λόγω ζήτημα «κολλάει» στην Βουλή λόγω πρότασης που κατέθεσε η ΕΔΕΚ για πάγωμα προσλήψεων και προαγωγών πριν από τις Προεδρικές, ώστε να μην υπάρξουν ρουσφετολογικές ανακατατάξεις. 

Ξεκαθαρίζει η ΕΔΕΚ – «Η πρόταση μας δεν περιορίζει τις μισθολογικές προαγωγές»

Σε επικοινωνία μας με την ΕΔΕΚ, μας ξεκαθάρισαν ότι η πρόταση του κόμματος δεν αφορά τις εν λόγω μισθολογικές προαγωγές.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα η ηγεσία του κόμματος έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Σύνδεσμο Αστυνομικών στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ το απόγευμα της Πέμπτης (30/3), στις 16:00 μ.μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE