Τσίπρας: «Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη» - «Εξουδετερώσαμε Σόιμπλε και ΔΝΤ»

Τσίπρας: «Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη» - «Εξουδετερώσαμε Σόιμπλε και ΔΝΤ»

Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη δηλώνει ο Τσίπρας για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.

 «Προσωπικό μου στοίχημα είναι η κυβέρνηση αυτή να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια», δηλώνει στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News» ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για το πλεόνασμα, που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

«Το αποτέλεσμα του 2016 εξουδετέρωσε Σόιμπλε και ΔΝΤ. Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη. Έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί», προσθέτει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός

Σε άλλη δήλωσή του στη εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας τονίζει: «Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Μιλάμε πια με τα έργα μας. Η καταστροφολογία είναι πλέον γραφική».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.