ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίδραση Ε/κ του Λονδίνου σε φεστιβάλ εκεί του ψευδοκράτους, σύμφωνα με τ/κ δημοσίευμα

Αντίδραση Ε/κ του Λονδίνου σε φεστιβάλ εκεί του ψευδοκράτους, σύμφωνα με τ/κ δημοσίευμα

Σε κίνδυνο γράφει η Κίπρις ποστασί βρίσκεται η πραγματοποίηση της πρώτης έκθεσης παρουσίασης του “φεστιβάλ βόρειας Κύπρου” - όπως αναφέρεται – στο Λονδίνο, λόγω αντιδράσεων των Ε/κ.

Σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της σελίδα η τ/κ εφημερίδα αναφέρει ότι το εν λόγω φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Μαΐου με την οικονομική στήριξη του “υπουργείου τουρισμού και περιβάλλοντος” και διοργανώνει η εταιρεία North Cyprus UK στο εμπορικό κέντρο της περιοχής Islington με το σύνθημα “Μεταφέρουμε την ΤΔΒΚ στο Λονδίνο”.

Όμως, προσθέτει, με επιστολή του προς την διεύθυνση του Business Design Centre ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κύπρου, Χρίστος Καραολής, που εκπροσωπεί 300.000 Κύπριους της Βρετανίας – όπως γράφει η Κίπρις ποστασί – επισημαίνει ότι το εν λόγω φεστιβάλ είναι παράνομο γιατί προσπαθεί να ανυψώσει το καθεστώς ενός ψευδοκράτους. Στην επιστολή, που δημοσιεύει φωτογραφία της στην ιστοσελίδα η Κίπρις ποστασί, γίνεται αναφορά στην τουρκική εισβολή το 1974 και πως το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται με βάση απόφαση των ΗΕ.



Αναφέρεται επίσης ότι στο “βορρά” υπάρχουν περιουσίες υπό την τουρκική κατοχή, ε/κ που έχουν υποστεί ζημιές ενώ μνημεία Αρμενίων, Μαρωνιτών και Εβραίων έχουν επίσης υποστεί ζημιές. Ο κ. Καραολής ζητεί από τους υπεύθυνους του κέντρου να μην εξυπηρετήσουν με αυτό το φεστιβάλ την τουρκική προπαγάνδα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top