Θα ψηφίσουμε τα μέτρα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Θα ψηφίσουμε τα μέτρα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

«Θα ψηφίσουμε τα μέτρα για να πάρουμε τη λύση για το χρέος» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο αποψινό κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΑNT1 Eλλάδος.

Παραδέχθηκε ότι από τη συμφωνία της 7ης Απριλίου «χάσαμε κάποια πράγματα», αλλά πρόσθεσε πως «κερδίσαμε τα αντίμετρα», υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για μέτρα που καλύπτουν την ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους που θα έπρεπε να υπάρχει».

Σε ερώτηση του παρουσιαστή του δελτίου Νίκου Χατζηνικολάου για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης απάντησε ότι όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση βρισκόταν υπό πίεση, καθώς «μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα», επικαλούμενος το πρόσφατο αποτέλεσμα για το πρωτογενές πλεόνασμα, που έκλεισε στο 4,2% για το 2016, έναντι πρόβλεψης 0,1% του ΔΝΤ τον περασμένο Οκτώβριο. Ο κ. Τσίπρας επέρριψε αποκλειστικά την ευθύνη για την καθυστέρηση στους θεσμούς. «Δεν φταίει η κυβέρνηση. Όλοι το έχουν καταλάβει. Μόνο η αντιπολίτευση το υποστηρίζει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο πλεόνασμα του 2016, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά «εγώ κάνω τον σταυρό μου που πιάσαμε αυτό το πλεόνασμα» γιατί «εάν δεν το είχαμε πιάσει θα ήμασταν μπαλάκι του πινγκ πονγκ ανάμεσα στην κ. Λαγκάρντ και τον κ. Σόιμπλε».

Όσον αφορά την γερμανική στάση σε σχέση με την Ελλάδα χαρακτήρισε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «σοβαρό αντίπαλο», ενώ για τον καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είπε: «Πιστεύω ότι η κα Μέρκελ έπρεπε να κάνει πίσω στην πολιτική που επέβαλλε στην Ευρώπη. Σε προσωπικό επίπεδο όμως όταν γνωρίζεις και μιλάς με κάποιον, τολμώ να το πω ότι έχει συναίσθηση και είναι ανοιχτόμυαλη και αυτό φάνηκε στην προσφυγική κρίση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Το αποτέλεσμα της διερεύνησης που διεξάγει η ομάδα της αμερικανικής υπηρεσίας ATF για την προέλευση και εξάπλωση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Επαρχία Λεμεσού θα είναι χρήσιμο ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα στάδια, τα οποία περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας για να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται, ενώ στο επόμενο στάδιο, οι αμερικανικές Αρχές θα εξετάσουν τη διαχείριση της πυρκαγιάς και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή της, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.