Συναντώνται οι διαπραγματευτές για το Κυπριακό - Ετοιμάζουν το «έδαφος» για συνάντηση δυο ηγετών

Συναντώνται οι διαπραγματευτές για το Κυπριακό - Ετοιμάζουν το «έδαφος» για συνάντηση δυο ηγετών

Νέα συνάντηση έχουν την Πέμπτη 27/4 οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η συνάντηση των διαπραγματευτών την Τρίτη 25/4, στην παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ήταν «καλή και παραγωγική».

Οι συναντήσεις Μαυρογιάννη-Ναμί πραγματοποιούνται ενόψει της συνάντησης των δύο ηγετών, που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 2/5.

Στην συνάντηση της Πέμπτης αναμένεται να παρευρεθεί και ο κ. `Ειντε, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του μετά την τελευταία συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στις 20 Απριλίου, είπε ότι έθεσε το θέμα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, σημειώνοντας ότι «δεν ωφελεί και δεν δημιουργεί το κλίμα που θα θέλαμε».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης ότι παραμένουν διαφορές, και ότι ο ίδιος δεν θέλει να δημιουργεί εικόνες, οι οποίες να αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία.

«Το κλίμα ήταν καλό. Βεβαίως δεν αρκεί μόνο το κλίμα, η ουσία είναι να υπάρχουν αποτελέσματα”, τόνισε, προσθέτοντας ότι “παραμένουν διαφορές».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE