Μ. Σιζόπουλος :«Μια νέα Διάσκεψη στη Γενεύη θα πρέπει να έχει εχέγγυα επιτυχίας»

Μ. Σιζόπουλος :«Μια νέα Διάσκεψη στη Γενεύη θα πρέπει να έχει εχέγγυα επιτυχίας»

Η προσπάθεια να πραγματοποιηθεί μια νέα Διάσκεψη στη Γενεύη δεν είναι άσχετη με την ενεργοποίηση των ενεργειακών πολιτικών της Κυβέρνησης, και κυρίως με τα όσα επίκεινται να πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ανέφερε πως για να γίνει μια Διάσκεψη θα πρέπει προηγουμένως να γίνει μια πολύ σοβαρή και σωστή προετοιμασία, ώστε αυτή να έχει εχέγγυα επιτυχίας.

Δεν είναι δυνατόν, είπε,  «από την πενταμερή της Γενεύης μέχρι σήμερα, η τουρκική πλευρά να μην έχει καταθέσει καμιά πρόταση, να μην έχει προβεί σε καμία κίνησης καθυστέρησης και όμως να συνεχίζεται μια Διάσκεψη».

Ο κ. Σιζόπουλος διερωτήθηκε με ποιό αντικείμενο θα γίνει η Διάσκεψη και και αν τελικά αυτή θα γίνει, "απλά και μόνο για να επιβεβαιωθεί και να παραμείνει η πενταμερής, χωρίς την ίδια στιγμή να αρχίσει η συζήτηση πάνω στα βασικά θέματα που αφορούν το κυπριακό".

Ανέφερε πως «η εμπειρία του Μον Πελεράν 3 θα πρέπει ουσιαστικά  να αξιοποιηθεί, και θα πρέπει η Κυβέρνηση να ασκήσει πρόσθετες πιέσεις» και πως «εάν και εφόσον θα πραγματοποιηθεί μια τέτοια Διάσκεψη να πραγματοποιηθεί και να έχει εχέγγυα επιτυχίας».  

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ομάδα ειδικών από ΗΠΑ – Έφτασαν μετά από αίτημα Χριστοδουλίδη, μεταβαίνουν σήμερα στο σημείο της πυρκαγιάς

Ομάδα ειδικών από ΗΠΑ – Έφτασαν μετά από αίτημα Χριστοδουλίδη, μεταβαίνουν σήμερα στο σημείο της πυρκαγιάς

Οι ειδικοί της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ΑΤF των ΗΠΑ, που έφθασαν στην Κύπρο για έρευνες σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ορεινή περιοχή Λεμεσού, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, θα μεταβούν στην κοινότητα Μαλιάς στη Λεμεσό σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 7 Αυγούστου 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE