«Κόβουν» τον μισθό και «διαπομπεύουν» δημόσια τους Κύπριους βουλευτές που «συγκρούονται» τα συμφέροντα τους – Αυστηρά μέτρα για διαφάνεια στη Βουλή

«Κόβουν» τον μισθό και «διαπομπεύουν» δημόσια τους Κύπριους βουλευτές που «συγκρούονται» τα συμφέροντα τους – Αυστηρά μέτρα για διαφάνεια στη Βουλή

Με αποκοπή μισθού αλλά και δημόσια «διαπόμπευση» τους βρίσκονται αντιμέτωποι οι βουλευτές οι οποίοι έχουν σύγκρουση συμφερόντων και δεν την γνωστοποιήσουν.

Για τους σκοπούς της πάταξης των φαινομένων σύγκρουσης συμφερόντων και ασυμβίβαστου από τους βουλευτές, ετοιμάστηκε εισηγητική έκθεση από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη και Κωνσταντίνο Κόμπο, η οποία παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής την Τετάρτη 17/5.

Σκοπός της έκθεσης είναι η φύγει η «ρετσινιά» από τους πολιτικούς πως είναι όλοι διεφθαρμένοι. 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, εάν ένας βουλευτής έχει σύγκρουση συμφερόντων και δεν την γνωστοποιήσει, τότε βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινές που αφορούν αποκοπή του μισθού του έως και 30 ημερών, γραπτή επίπληξη αλλά και απολογία του από το βήμα της Βουλής και το όνομά του θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Βουλής μέχρι και το τέλος της κοινοβουλευτικής του θητείας. 

Στόχος της Βουλής είναι η διασφάλιση της διαφάνειας σε θέματα σύγκρουσης συμφερόντων, ασυμβίβαστου αλλά και διαφθοράς στην πολιτική σκηνή του τόπου. 

Το θέμα αναδεικνύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με δημοσίευμά της στην έκδοση της Πέμπτης 18/5.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

Την αισιοδοξία του για μετουσίωση της πολιτικής βούλησης της ελληνοκυπριακής πλευράς σε μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συμμετοχή του στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου «Run for Autism», στην Αγία Νάπα.

BEST OF TOTHEMAONLINE