«Κόβουν» τον μισθό και «διαπομπεύουν» δημόσια τους Κύπριους βουλευτές που «συγκρούονται» τα συμφέροντα τους – Αυστηρά μέτρα για διαφάνεια στη Βουλή

«Κόβουν» τον μισθό και «διαπομπεύουν» δημόσια τους Κύπριους βουλευτές που «συγκρούονται» τα συμφέροντα τους – Αυστηρά μέτρα για διαφάνεια στη Βουλή

Με αποκοπή μισθού αλλά και δημόσια «διαπόμπευση» τους βρίσκονται αντιμέτωποι οι βουλευτές οι οποίοι έχουν σύγκρουση συμφερόντων και δεν την γνωστοποιήσουν.

Για τους σκοπούς της πάταξης των φαινομένων σύγκρουσης συμφερόντων και ασυμβίβαστου από τους βουλευτές, ετοιμάστηκε εισηγητική έκθεση από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη και Κωνσταντίνο Κόμπο, η οποία παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής την Τετάρτη 17/5.

Σκοπός της έκθεσης είναι η φύγει η «ρετσινιά» από τους πολιτικούς πως είναι όλοι διεφθαρμένοι. 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, εάν ένας βουλευτής έχει σύγκρουση συμφερόντων και δεν την γνωστοποιήσει, τότε βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινές που αφορούν αποκοπή του μισθού του έως και 30 ημερών, γραπτή επίπληξη αλλά και απολογία του από το βήμα της Βουλής και το όνομά του θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Βουλής μέχρι και το τέλος της κοινοβουλευτικής του θητείας. 

Στόχος της Βουλής είναι η διασφάλιση της διαφάνειας σε θέματα σύγκρουσης συμφερόντων, ασυμβίβαστου αλλά και διαφθοράς στην πολιτική σκηνή του τόπου. 

Το θέμα αναδεικνύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με δημοσίευμά της στην έκδοση της Πέμπτης 18/5.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE