ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβουσογλου: «Περίεργες και παράλογες οι προτάσεις Αναστασιάδη»

Τσαβουσογλου: «Περίεργες και παράλογες οι προτάσεις Αναστασιάδη»

Περίεργες και παράλογες ιδέες χαρακτήρισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ τις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη τις οποίες υπέβαλε την Τετάρτη 17/5 στη συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ενώ κατηγόρησε την Ε/κ πλευρά για λαϊκισμό λόγω εκλογών.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε τις δηλώσεις στο NTV αναφέροντας ότι στο θέμα των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό μίλησε με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί μια μέρα πριν από τη χθεσινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. “Είπαν ότι συμφώνησαν στο θέμα του οδικού χάρτη που θα ακολουθηθεί. Η κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου είναι το πλαίσιο αυτών των διαπραγματεύσεων. Υπάρχουν έξι κεφάλαια. Τα δύο είναι για την ασφάλεια και το ένα για το εδαφικό.

Αυτά θα αξιολογηθούν στην τελευταία πενταμερή διάσκεψη. Υπάρχουν και άλλα ανοιχτά θέματα στα άλλα 4 θέματα και αυτά θα συζητηθούν και θα κλείσουν. Στη χθεσινή συνάντηση όταν η Ε/κ πλευρά ήρθε με περίεργες προτάσεις δεν καταφέραμε να έχουμε αποτέλεσμα. Δεν θέλει καν να συζητήσει τα ανοιχτά θέματα στα τέσσερα κεφάλαια.

"Τί θέλει; Να ολοκληρώσουμε τη διάσκεψη και να επιλύσουμε τα θέματα των εγγυήσεων και του εδαφικού. Από την πρώτη μέρα το χέρι του κυρίου θα χαλαρώσει και θα κάνουν μια καλοσύνη στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και της διακυβέρνησης. Ασφαλώς αυτές τις παράλογες ιδέες η Τ/κ πλευρά τις απέρριψε. Η Ε/κ πλευρά πάει κατευθείαν προς εκλογές. Ο λαϊκισμός βγαίνει μπροστά.

Και να θέλει λύση ο Αναστασιάδης έρχεται με τέτοιες περίεργες προτάσεις. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές σε κάποιο σημείο μπήκε ο λαϊκισμός. Εμείς παρακολουθούμε από κοντά αλλά η Ε/κ πλευρά άρχισε πάλι να επιβραδύνει”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top