Η ρήξη των χωρών του Περσικού Κόλπου και της Αιγύπτου αύξησε τη τιμή του πετρελαίου

Η ρήξη των χωρών του Περσικού Κόλπου και της Αιγύπτου αύξησε τη τιμή του πετρελαίου

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τη Δευτέρα οι τιμές του αργού, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, του Νο1 παραγωγού πετρελαίου παγκοσμίως και άλλων αραβικών κρατών να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, με με την κατηγορία ότι η Ντόχα στηρίζει την τρομοκρατία και υπονομεύει την σταθερότητα της περιοχής, εγείροντας με την κίνησή τους ανησυχίες για την παγκόσμια συμφωνία για την περικοπή της πετρελαϊκής παραγωγής.

Αρχικά η ρήξη μεταξύ των χωρών του Περσικού Κόλπου και της Αιγύπτου, ώθησε υψηλότερα τις τιμές ωστόσο στη συνέχεια το πετρέλαιο διέγραψε τα κέρδη του. Παρότι το Κατάρ, με πετρελαϊκή παραγωγή ύψους 600.000 βαρέλια την ημέρα, είναι ένας από τους μικρότερους παραγωγούς του ΟΠΕΚ, η ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ των χωρών μελών του Οργανισμού θα μπορούσε να αποδυναμώσει την συμφωνία, που έχει ως στόχο να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου. 


Το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιουλίου, υποχώρησε κατά 26 σεντς ή σε ποσοστό 0,6% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 47,40 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.


Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού στο ICE του Λονδίνου, το συμβόλαιο brent παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 0,96%, χάνοντας 48 σεντς και έκλεισε στα 49,47 δολάρια το βαρέλι.

Απο Capital.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE