ΚΥΠΡΟΣ: Έρευνες σε σπίτια με συλλήψεις - Επιχείρηση της Europol

ΚΥΠΡΟΣ: Έρευνες σε σπίτια με συλλήψεις - Επιχείρηση της Europol

Έρευνες σε τρείς οικίες στη Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο από τις οποίες παραλήφθηκαν για εξετάσεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ πραγματοποίησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης της Europol με την ονομασία NEULAND για κακόβουλα λογισμικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα εύσημα στην Αστυνομία Κύπρου απέδωσε η Europol – Εξαρθρώθηκε διεθνούς σπείρας hackers – Πώς εμπλέκεται η Κύπρος

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος καθώς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου.

Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκαν στην οικία 21χρονου στη Λευκωσία, 14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα τάμπλετ, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια για να τύχουν δικανικής εξέτασης.

Στην οικία 45χρονου στην επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εννέα σκληροί δίσκοι, οι οποίοι παραλήφθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης.

Στην επαρχία Πάφου, κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία 39χρονου, εντοπίστηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ και μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία επίσης παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ανακρινόμενα τα πιο πάνω πρόσωπα, έδωσαν διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα τύχουν διερεύνησης, ενώ το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE