Εξελίξεις: Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στο Κατάρ

Εξελίξεις: Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στο Κατάρ

Ως κίνηση υποστήριξης στο Κατάρ, την ώρα που κάποιες από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής το βάζουν στη γωνία, εκλαμβάνεται αυτή στην οποία προχωρά η Τουρκία: Την ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών σε τουρκική στρατιωτική βάση στη εν λόγω χώρα.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης 7/6 τη διακρατική συμφωνία της Τουρκίας με το Κατάρ που επιτρέπει την εγκατάσταση τουρκικών στρατευμάτων μονάδων του Κατάρ.

Αυτή τη στιγμή στο Κατάρ βρίσκονται 200 στρατιώτες, ωστόσο η βάση του Κατάρ σχεδιάστηκε για προσωπικό 5 χιλιάδων.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναμένεται ότι ο αριθμός των τουρκικών στρατευμάτων να φτάσει σε αυτό τον αριθμό. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών επι των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE