Παραίτηση των στενών συμβούλων της Τερέζα Μέι

Παραίτηση των στενών συμβούλων της Τερέζα Μέι

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι ειδικοί σύμβουλοι πολιτικής της Τερέζα Μέι, Νικ Τίμοθι και Φιόνα Χιλ στον απόηχο του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών που αποδυνάμωσε την κυβερνητική πλειοψηφία.

Στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος φέρονται να είχαν απαιτήσει την απομάκρυνση των δύο συμβούλων ως αντάλλαγμα για να συνεχίσουν να στηρίζουν την Πρωθυπουργό.

Στον κ. Τίμοθι και την κα Χιλ καταλογίζεται το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την «αυτοκαταστροφική», όπως χαρακτηρίζεται, προεκλογική εκστρατεία των Τόρις.

Ο κ. Τίμοθι δήλωσε ότι αποδέχεται την ευθύνη που του αναλογεί για την εκστρατεία. Θεωρείται ότι ήταν ο συντάκτης του αμφιλεγόμενου μέτρου που χαρακτηρίστηκε ως «φόρος άνοιας».

Εν τω μεταξύ η κα Μέι συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την ηγεσία του βορειοϊρλανδικού DUP για την οριστικοποίηση των όρων στήριξης στην κυβέρνηση μειοψηφίας.

Εντός της ημέρας είναι πιθανό να ανακοινωθεί και το πλήρες νέο κυβερνητικό σχήμα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE