Ποια ήταν η Black Maria που έδωσε το όνομά της στο φορτηγό που μετέφερε σιδεροδέσμιους τους μελλοθάνατους αγωνιστές της ΕΟΚΑ

Ποια ήταν η Black Maria που έδωσε το όνομά της στο φορτηγό που μετέφερε σιδεροδέσμιους τους μελλοθάνατους αγωνιστές της ΕΟΚΑ

Στις 4 Μαρτίου 1957, το Τμήμα Φυλακών των βρετανικών αρχών, προμηθεύτηκε ένα αστυνομικό βαν αποκλειστικά για τη μεταφορά των συλληφθέντων αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Το φορτηγό ονομάστηκε “Black Maria” και χρησιμοποιήθηκε έως το τέλος του αγώνα. Στη συνέχεια παρέμεινε στις φυλακές και το χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά υποδίκων και καταδίκων. Αργότερα το Black Maria τέθηκε εκτός λειτουργίας, λόγω παλαιότητας.

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ  - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Νέα κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλει η Λευκωσία με επιστολή της Μόνιμης Αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Πρέσβεως Μαρίας Μιχαήλ προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ημερομηνίας 21 Οκτωβρίου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE