ΚΥΠΡΟΣ: Έκλεισαν στη φυλακή τον πατέρα επειδή το παιδί δεν ήθελε να δει τη μητέρα του

ΚΥΠΡΟΣ: Έκλεισαν στη φυλακή τον πατέρα επειδή το παιδί δεν ήθελε να δει τη μητέρα του

Πρωτοφανής υπόθεση ενώπιον του Οικογενειακού δικαστηρίου το οποίο επέβαλε δυο μήνες φυλάκιση σε πατέρα( ο οποίος κατέληξε στο κελί)που είχε την επιμέλεια του παιδιού του επειδή ο ανήλικος δεν ήθελε να δει τη μητέρα του.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο το οποίο διαπίστωσε ότι το πρωτόδικο Δικαστήριο αρκέστηκε σε διαπιστώσεις γεγονότων της μη επικοινωνίας μητέρας και παιδιού χωρίς να εστιάσει στον 15χρονου που μπορούσε να μεταφέρει τα συναισθήματα του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» το εφετείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μη συμμόρφωση με δικαστικό διάταγμα επικοινωνίας δεν σημαίνει και ενοχή για το αδίκημα της παρακοής, ανατρέποντας την απόφαση φυλάκισης του πατέρα.

Κατέληξε παράλληλο (το Εφετείο) στο συμπέρασμα ότι δεν είναι ο πατέρας που με τη στάση του ή τη συμπεριφορά του επηρέασε ή εμπόδισε τον 15χρονο να έχει επαφή με την μητέρα του, αφού ο ιδιος ο ανήλικος επεξήγησε την άρνησή του ως προς την επικοινωνίας μαζί της, λόγω του φόβου που του προκαλούσε η μητέρα η οποία είχε στον παρελθόν κακή συμπεριφορά απέναντί του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Σε μια εποχή πολιτικής πόλωσης και κοινωνικής δυσαρέσκειας, τα κόμματα προετοιμάζονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών, με πρώτο βήμα, την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους. Μια προσπάθεια καθόλου εύκολη, αφού σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκουν κλειστές πόρτες ακόμα και από μέλη τους, τα οποία αρνούνται να μπουν στη διαδικασία των εκλογικής αναμέτρησης.